En Sıcak Konular

Maraton ve halk koşusuna yoğun ilgi

17 Kasım 2013 13:23 tsi
35. Vodafone İstanbul Maratonu ve Halk Koşusu, atletlerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Boğaziçi Köprüsü'nden geçiş sırasında renkli görüntülere sahne olan halk koşusuna katılanlar hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
 
Bu arada, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde verilen startla başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Abraham Kiprotich ilk sırayı elde etti.
 
Kiprotich'in ardından ikinci ve üçüncü sırada Etiyopyalı atletler yer aldı. Siraj Gena Amda ikinci, Deriba Merga Ejigu ise üçüncü oldu.
 
Kadınlarda birinci Chesir
 

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda kadınlarda Kenyalı Rebecca Kangogo Chesir birinci oldu.
 
Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde verilen startla başlayan ve Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Chesir ilk sırayı ilk sırayı elde etti.
 
Kadınlar maratonda ikinci ve üçüncü sıraları Türk atletler elde etti. İlk kez maraton koşan Elvan Abeylegesse ikinci, Sultan Haydar ise üçüncü sırada yarışı tamamladı.
 
"İyi bir derece elde ettim"
 
Elvan Abeylegesse, yarıştan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, zor bir parkurda yarıştığını belirterek, "Çok mutluyum. Çok çalıştım. İyi bir yarış çıkardım. Çok zor rakiplerim vardı. Hava şartlarına rağmen iyi bir sonuç aldım. İyi bir derece elde ettiğim için mutluyum" diye konuştu.
 
Çok iyi koşarak hedefini gerçekleştirdiğini anlatan Elvan, "Zor rakiplerime rağmen güzel bir derece aldım. Bu zor parkurda 2 saat 30 dakikanın altında koşmak önemliydi" ifadelerini kullandı.
 
Bundan sonra en büyük hedefinin 2016'da Brezilya'da düzenlenecek Rio de Jenairo Olimpiyat Oyunları olduğunu vurgulayan Türk sporcu, "2016 hedefim var. Ondan önce çok ciddi maratonlarda yer alacağım. Oralarda yarışarak Rio'ya hazırlanacağım. Bundan sonra 2 saat 20 dakikanın altında koşmam gerekiyor" şeklinde görüşlerini aktardı.
 
Parkur rekoru kıramadığı için üzgün
 
Maratonu'nda erkeklerde birinci olan Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich, kazandığı için mutlu, parkur rekoru kıramadığı için üzgün olduğunu söyledi.
 
Kiprotich, yarışın hemen ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, uzun zamandır İstanbul Maratonu'na hazırlandığını ifade ederek, "Kazandığım için çok mutluyum ama üzgün olduğum bir nokta var; yarış rekorunu kıramadım" dedi.
 
Gelecek yıl da bu maratona katılmak istediğini kaydeden Kiprotich, "Organizasyon komitesi beni önümüzdeki yıl da bu yarışa davet ederse, hedefim, hem unvanımı korumak hem de parkur rekorunu kırmak" diye konuştu.
 
Dereceler açıklandı
 
Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan 42 kilometre 195 metrelik koşuda Kiprotich, 2.12.28'lik derecesiyle birinci olurken, Etiyopyalı Siraj Gena Amda 2.13.19'luk derecesiyle ikinci, aynı ülkeden Deriba Merga Ejigu 2.14.43'lük derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.
 
Erkeklerde Türk sporculardan en iyi dereceyi Bekir Karayel, 2.20.27'lik derecesiyle 6. olarak elde etti. Fatih Bilgiç 2.20.47'lik derecesiyle 8., Ercan Muslu da 2.27.45'lik derecesiyle 10. oldu.
 
Yarışta 30. kilometreden sonra ön tarafta kopmalar yaşandı. Maratonu ilk sırada bitiren Kiprotich, 33. kilometreden sonra arayı açtı ve rahat bir şekilde maratonu kazandı. 
 
Türk sporcular arasında en iyi dereceyi yapan Bekir Karayel ise yarışın son bölümlerinde büyük sıkıntı yaşadı. Karayel, yarışı bitirdikten sonra yere yığıldı. Bir süre yerde yatan Bekir Karayel, gelen sedyeyi kabul etmeyerek ayağa kalktı.
 
Kadınlarda ilk üçte iki Türk sporcu
 
Kadınlarda maraton yarışında ilk üç sırada iki Türk sporcu yer aldı.
 
Kenyalı Rebessa Kangogo Chesir 2.29.05'lik derecesiyle ilk sırada yer alırken, maratonu ilk kez koşan Türk atletlerden Elvan Abeylegesse 2.29.30'luk derecesiyle ikinci, Sultan Haydar da 2.29.40'lık derecesiyle üçüncü oldu.
 
Türk sporculardan Ümmü Kiraz 2.34.32 ile 6., Nilay Esen 2.43.42'lik derecesiyle 9., Lütfiye Kaya da 3.02.59 ile 10. sırada yarışı tamamladı. 

aa


Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,171 µs