En Sıcak Konular

Bahçeli: ‘İkinci Habur rezaleti’

16 Kasım 2013 20:22 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ni Diyarbakır ziyareti üzerinden hükümeti sert sözlerle eleştirdi.



Almanya'daki bir programda konuşan Devlet Bahçeli, "Başbakan şimdi de kardeşi Barzani ile Diyarbakır'da buluşmuştur. Türkiye, yutturulmaya çalışılan kara bir günü yaşamaktadır. Peşmerge başı, yanına aldığı bölücülükte sabıkalı sözde bir sanatçı ile Habur'dan Türkiye'ye giriş yapmış ve tezahüratla karşılanmıştır. Bu, bize göre ikinci Habur rezaletidir. Ha PKK'lıların girişi, ha Barzani'nin gelişi. Arasında hiçbir fark yoktur." ifadelerini kullandı.

Barzani'yi 'Türk vatanı üzerinde hesaplar yaptığını, Türkmenleri öldürdüğünü ve PKK'ya silah vererek Türkiye'nin üzerinde saldırtan şarlatan' olarak nitelendiren Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın hem de Barzani'nin hedef yaptığı Diyarbakır'da kendisiyle görüşmekten en ufak bir rahatsızlık duymadığını söyledi.

'KUZEY KÜRDİSTAN PROVASI'

PYD'nin Suriye'deki geçici yönetim ilanına da değinen Bahçeli, hükümetin bu ülkede yeni bir canavar yarattığını söyledi. Bahçeli, Irak'ın kuzeyinden sonra Suriye'nin kuzeyinde de yeni bir fitne yönetiminin oluşmasının Türkiye'nin milli bekasına tamiri imkansız hasarlar vereceğini öne sürdü. Bahçeli, "Büyük Kürdistan'ın iki ayağı bu şekilde belirginlik kazanmaktadır. Başbakanla Barzani'nin Diyarbakır'daki teması üçüncü ayağın yani sözde Kuzey Kürdistan'ın provası, hazırlık aşaması ve nişan merasiminden başka bir şey değildir." dedi. Erdoğan'ın Peşmerge ile Diyarbakır'da sahneye çıkarak 'Kürdistan düetini' ortaklaşa icra ettiğini öne sürdü. Bahçeli, Türk milletinin büyük bir yıkım ve dağılmanın arefesinde olduğu yorumunu yaptı fakat buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

(CİHAN)

Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,794 µs