En Sıcak Konular

Şivan Perver ile Tatlıses'ten tarihi düet

16 Kasım 2013 20:32 tsi
Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses, Başbakan Erdoğan ve IKBY Başkanı Barzani'nin 400 çiftin nikah şahidi olduğu törende, düet yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Diyarbakır'da toplu nikah töreniyle evlenen 400 çiftin nikah şahitliğini yaptı.

Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'ndaki nikah töreni, IKBY Başkanı Barzani, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu, Güldal Akşit,  Diyarbakır ve çevre illerin milletvekilleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala,Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 37 yıl sonra Türkiye'ye gelen Kürt sanatçı Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses de katıldı.

Nikah töreni öncesinde, Dicle Üniversitesi Konservatuarı Müzik Topluluğu ve halk müziği sanatçısı Bedri Ayseli, Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirdi. Ayseli'nin seslendirdiği türkülere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, sanatçı Şivan Perver ve bazı AK Parti milletvekillerinin eşlik etti.

Anonsların Türkçe ve Kürtçe yapıldığı nikah töreninde, Başbakan Erdoğan, IKBY Başkanı Barzani, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, yeni evlenen 400 çifti temsilen sahneye çağrılan gelin ve damatların nikahlarına şahitlik yaptı.

Nikah memuru, yeni evlenen 400 çifti temsilen salonda bulunan gelin ve damatlara ayrı ayrı evlenmek isteyip istemediklerini sordu. Salonda bulunan gelin ve damatlar hep birlikte "evet" diye bağırdı.

Barzani törende Kürtçe yaptığı konuşmada, çiftlere şahitlik yaptığını belirterek, mutluluklar diledi. Zana ise Kürtçe, "Evet şahidim. Bu evlilikler ile barışın da şahitliğini yapıyorum" diye konuştu.

Bakan Eker ise Türkçe ve Kürtçe yaptığı konuşmada, bugün iki konu ile ilgili şahitlik yaptığını vurgulayarak, "Diyarbakır'da barış bayramına şahitlik yapıyorum. Sayın Başbakanımıza, misafirlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Kardeşlerimizin şahidi oldum, çiftlere iki cihanda saadet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, evlenen çiftlerin evlilik cüzdanlarını, "Bizler resmi şahit olduk, sizler de fahri şahitler oldunuz, böylece 400 çiftimizin nikah aktini gerçekleştirmiş olduk. Gerçekten bugün Diyarbakır'da ayrı bir süreç yaşıyoruz. Evlilik de bambaşka bir süreç. Ben sizden bir şey daha rica ediyorum. Benim şartımı biliyor musunuz? Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim" diyerek, gelinlere takdim etti.

Perver ile Tatlıses Türkçe ve Kürtçe şarkı söyledi

Nikah töreninde sanatçılar Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses sahneye çıkarak, yeni evlenen çiftlere  Türkçe ve Kürtçe seslendi. İki sanatçı daha sonra sevilen parçalarını birlikte seslendirdi.

Perver ve Tatlıses, Türkçe ve Kürtçe yaptıkları konuşmada, sık sık çözüm sürecinin önemine ve barışa vurgu yaptı.

Tatlıses, 10 yıl önce Diyarbakır'da düzenlenen nevruz kutlamasına katıldığını hatırlatarak aradan geçen sürede Diyarbakır'ın çok büyüdüğünü söyledi.

Perver, çiftlere, Başbakanın çocuk yapma tavsiyesine uymalarını isteyerek, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın dediği gibi çocuk yapın, çocuk. Evliliğin anlamı budur. Hayatın devamıdır. Bu güzel günde bir bayram, iki bayram umarım her zaman bayram olacak. Bu halk her zaman bayramların yüzünü görecek. Temennimiz barış, dostluk ve kardeşliktir. Biz de bunu yapanların hizmetindeyiz. Kim olursa olsun, destek çıkılmalı. Türk, Kürt kardeştir."

Perver Başbakan Erdoğan'a Kürtçe dua etti

Perver, çözüm ve barış sürecini başlatan Erdoğan'a Kürtçe dua etti. Tatlıses de barışın sağlanmasına yönelik çalışanlara her türlü desteği vereceğini belirterek, "Bu konuda kim taş üstüne taş koyarsa önünde eğilirim, barış ve çözüm sürecinin önüne kim engel olursa önüne gövdemi koyarım. Engel yok. Sürece koşarak gidelim" diye konuştu.  

Perver ve Tatlıses sahneden ayrılırken, Başbakan Erdoğan, iki sanatçıyı kutladı.

Erdoğan ve Barzani cami açılışı yaptı

Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani, toplu nikah töreninin ardından, Dicle Üniversitesi Yerleşkesi'ndeki İlahiyat Fakültesi Uygulama Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Uygulama Camisi'nin, tüm öğrenci ve akademisyenlere hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Erdoğan, caminin yapımında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, "Ya Allah Bismillah" diyerek kurdeleyi Barzani, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, sanatçı Şivan Perver, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan ile kesti.

Açılışın ardından, beraberindekilerle camiyi gezen Erdoğan ve Barzani, aynı makam aracıyla ayrıldı.


Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,728 µs