En Sıcak Konular

Avrasya Maratonu yarın koşulacak

16 Kasım 2013 14:17 tsi
1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen Avrasya Maratonu'nun 35'incisi yarın yapılacak

Türkiye'nin en büyük katılımlı kitlesel spor organizasyonu, yarın koşulacak. Yarışta maratonun yanı sıra 3 ayrı koşu daha yapılacak.

Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Vodafone İstanbul Maratonu, 1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl ilk kez "altın kategori"de koşulan maraton, dünyanın en iyi maratonları sayılan "World Marathon Majors" ligine girme hedefiyle koşulacak. Organizasyon bu yıl da 42 kilometrelik maratonun yanı sıra 15 ve 10 kilometre koşuları ile halk yürüyüşü olmak üzere dört ana kategoride gerçekleşecek. Vodafone İstanbul Maratonu'nun koşu etkinlikleri yarın tamamlanacak.

35. Vodafone İstanbul Maraton Koşusu yarın 42.195 km'lik Maraton Koşusu ile birlikte 15 ve 10 kilometrelik koşu ve 8 kilometre olan Halk Yürüyüşü de yapılacak. Koşuların startları saat 09.00'dan itibaren Boğaziçi Köprüsü'nün yaklaşık 300 metre gerisinden kısa aralıklarla verilecek.

35. Vodafone İstanbul Maratonu 100 ülkeden yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla yarın start alıyor. Atletler, maratondaki 3 ayrı kategoride madalya kovalayacak. Toplam 1 milyon dolar para ödülünün dağıtılacağı 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda 10, 15 ve 42.195 kilometre olmak üzere 3 farklı kategoride yarışlar yapılacak ve ayrıca 8 km'lik halk yürüyüşü de gerçekleştirilecek.

Maraton koşusunda birinci olan kadın ve erkek atletlere 50'şer bin dolar para ödülü verilecek. İkinci atletlere 25'şer bin dolar, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere de 8'er bin dolar takdim edilecek. Ayrıca Maraton Koşusu'nda Türk atletin birinci gelmesi halinde 100 bin dolar para ödülü alacak.

42.195 KM MARATON PARKURU

İstanbul Maraton Koşusu, Boğaziçi Köprüsü'nün gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden verilecek startla başlayacak. Köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılacak atletler Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecekler ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacaklar. Galata Köprüsü´nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya geçecekler.

Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkurda maratoncular Gülhane'nin içinden geçerek Sultanahmet'e ulaşacaklar. Varış çizgisi, Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan At Meydanı'nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında son bulacak.

15 KM PARKURUNDA FİNİŞ YERİ DEĞİŞTİ

Bu arada 15 km koşusu, Boğaziçi Köprüsü´nün gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden start alacak ve köprüyü geçtikten sonra sporcular Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek. Maratoncular buradan sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacaklar.

15 km koşucuları Unkapanı Köprüsü´nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camii önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrılacaklar. Daha önce Sultanahmet Meydanı'nda son bulan koşu bu kez sahilden devam ederek Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son bulacak.

10 KM PARKURU

10 km koşusu, Maraton çıkışının yaklaşık 250 metre gerisinden başlayacak. Boğaiçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inilecek ve Beşiktaş İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son bulacak.

Ayrıca yarınki 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda 8 km'lik bir halk yürüyüşü de gerçekleştirilecek. Yine Altunizade'den Boğaziçi Köprüsü'nün girişinin yaklaşık 300 metre gerisinden saat 09.30'da start alacak Halk Yürüyüşü ise Dolmabahçe'de BJK İnönü Stadı önünde son bulacak.

START NOKTASINA NASIL ULAŞILABİLİR?

Yarış sabahı Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünden ve Sultanahmet Ayasofya Müzesi yanından ücretsiz otobüs seferleri yapılacak. Otobüsler 07.00 - 07.30 arasında kalkacak olup, 07.30 dan sonra katılımcılar kendi imkanları ile start noktasına ulaşmak zorunda kalacaklar.

ZAMANLAMA ÇİPİ

Yarın koşulacak olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda atletler kendilerine dağıtılan zamanlama çipini ayakkabı bağlarına bağlayıp öyle yarışa başlayacaklar.

Zamanlama çipi ile hem atletklerin güzergah takibi yapılacak hem de hangi atletin kaç km koştuğu anında tespit edilebilecek.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

2010 yılında yapılan yarışlarda vatandaşların köprünün üzerini terk etmemesi ve çeşitli aktivitelerde bulunması nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da güvenlik tedbirleri artırılacak. Göğüs numarası olmayanlar ise yarışlara alınmayacak. Avrupa'dan Asya'ya geçmeye kalkan vatandaşlar engellenecek. Ayrıca yarış günü rüzgarın şiddeti normalin üzerinde olması halinde köprüden geçişler iptal edilebilecek.
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberin tüm hakları Dünya Bülteni'ne aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.


Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs