En Sıcak Konular

Microsoft "Siber Suçlarla Mücadele Merkezi" kurdu

15 Kasım 2013 14:36 tsi
Microsoft’un siber suçlara karşı yürütülen küresel mücadeleyi desteklemek üzere kurduğu Microsoft Siber Suçlarla Mücadele Merkezi faaliyete geçti.

 Microsoft’un siber suçlara karşı yürütülen küresel mücadeleyi desteklemek üzere ABD’deki merkez yerleşkesinde kurduğu Microsoft Cybercrime Center (Microsoft Siber Suçlarla Mücadele Merkezi) faaliyete geçti.

Microsoft Türkiye açıklamasına göre, siber suçlarla mücadelede önde gelen küresel mükemmellik merkezlerinden biri olarak konumlandırılan Microsoft Cybercrime Center, Microsoft’un yasal, teknik ve teknolojik alandaki birikimini farklı endüstrilere yönelik uzmanlığıyla bir araya getirecek. Microsoft, böylece siber suçlarla mücadelede yeni bir dönem başlatacak.

Siber suçlar, dünya genelinde her yıl milyonlarca tüketicinin kişisel ve finansal olarak önemli zararlara uğramasına sebep oluyor. Microsoft Cybercrime Center, internet üzerindeki zararlı yazılımlar, botnet ağları, fikri mülkiyet hırsızlığı ve teknoloji aracılığıyla gerçekleştirilen çocuk istismarı gibi suçlarla mücadele edecek. Merkez, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerin bilgi teknolojilerine dayalı cihaz ve hizmetleri güven içinde kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Microsoft Türkiye Telif Hakları Müdürü Ozan Öncel,  Microsoft Cybercrime Center’inMicrosoft uzmanlarını, tüketicileri ve iş ortaklarını çevrimiçi güvenliği sağlamak amacıyla bir araya getireceğini ifade etti. Ozan Öncel, “Gelişmiş teknoloji ve araçları doğru uzmanlık ve bakış açısıyla bir araya getirerek, interneti herkes için daha güvenli bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Microsoft Cybercrime Center, Pekin, Berlin, Bogota, Brüksel, Dublin, Edinboro, Gurgaon, Hong Kong, Münih, Singapur, Sydney ve Washington D.C’de yer alan 12 adet uydu ofis ve bölgesel laboratuvarla uluslararası bir merkez olma özelliğine sahip. Microsoft, böylece bölgesel tehditleri ve küresel ölçekli tehditlerin bölgesel etkilerini daha iyi inceleyerek ideal yöntem ve çözümlere ulaşmayı hedefliyor.

AA



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs