En Sıcak Konular

''Komşularla dostluğun faydası birbirimize''

15 Kasım 2013 12:23 tsi
''Komşularla dostluğun faydası birbirimize'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, IBKY Başkanı Barzani'nin Diyarbakır'a gelmesine ilişkin, "Ne kadar komşularımızla dostluk içinde olursak o kadar birbirimize faydamız olur" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı, Erzincan Havalimanı'nda Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile diğer yetkililer karşıladı.
 
Erzincan Atlı Spor Kulübüne bağlı 14 ciritçi ile mehteran takımı tarafından kentin girişinde karşılanan Gül, Valiliğe girişi sırasında, kendisini bekleyen vatandaşlarca karanfillerle karşılandı.
 
Erzincan’da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Gül,  "Devletin varlığı sizin için, kamu görevlileri hep sizlere hizmet için vardır. Sizler her türlü hizmete layık olan her türlü hizmeti çokca hak eden, çok saygıdeğer vatandaşlarımızsınız. Ama sabırla devletinize bağlı, memleketinizi seven, yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı yapan insanlarsınız" dedi.
 
Buradan Erzincan Valiliği'ne geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.
 
Gül, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a gelişiyle ilgili, "Ne kadar komşularımızla pozitif ajandada olursak, ne kadar komşularımızla dostluk, işbirliği ve dayanışma içinde olursak o kadar birbirimize çok faydamız olur" dedi.

Barzani'nin ziyaretiyle ilgili çok sayıda yorum yapıldığının hatırlatılarak, ziyaretin çözüm süreci ile ilgisinin kurulup kurulamayacağının sorulması üzerine Gül, Türkiye'nin açık bir toplum olduğunu, basın hürriyeti ve herkesin ifade hürriyeti bulunduğunu belirtti.

Çözüm sürecinin Türkiye'nin tamamen kendi milli meselesi olduğunu vurgulayan Gül, kendi problemlerini kendi çözen bir ülke olmanın önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, "Kendi problemlerinize başkalarını karıştırırsanız bu, büyük güçlerin yapacağı iş değildir. Onun için esas zaten bu sürecin değeri de buradan gelir. Tamamen kendi irademizle, kendi niyetimizle başlayan bir süreçtir. Dolayısıyla herhangi bir yabancı gözlemci veya yabancı ilişkisi söz konusu değildir bu işlerde" diye konuştu.
 
Dershanelerle ilgili çalışma
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinin kolaylaştırılması çalışmalarının hatırlatılmasına karşılık da konuya ilgili uzun vadede bir program bulunduğunu söyleyerek, şu yanıtı verdi:

"Bir ülkede okullar varken o okullara paralel başka bir eğitimin olması aslında çok hoş değil. Ama bunun sebeplerini önce yok etmek gerekir, böyle bir ihtiyacı ortadan yok etmek, böyle bir ihtiyacı ortadan kaldırmak gerekir. Bunlar arz talep meselesidir. Ama bunları eminim ki gayet dikkatli şekilde bütün eğitimciler herkes konuşacaktır, bütün itirazlar yapılacak, bunlar dinlenerek muhakkakki bir yol alınacaktır. Bildiğim kadarıyla kesinleşmiş değil, henüz çalışma aşamasında. Dolayısıyla bakanlık bir çalışma yapacaktır, Meclis'te komisyonda görüşler hep alınacaktır. Eminim ki bütün bunlar dikkate alınarak çalışma yapılacaktır."
 
Herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor
 
Cumhurbaşkanı Gül, öğrenci evleri tartışmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de "Bunlardan ortaya çıkan eğer çeşitli rahatsızlıklar söz konusu olursa, problemler, adli meseleler olursa tabii ki gereği yapılır ama Türkiye bir hukuk ülkesidir. Hepsi hukukun üstünlüğü çerçevesi ve ihtiyaçlar çerçevesinde olacak konulardır. Siyasetin doğası gereği herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor gördüğüm kadarıyla" karşılığını verdi.

Bu arada Erzincan Valiliği, Gül'ün ziyareti anısına 2 bin 500 fidan dikti.

aa


Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,961 µs