En Sıcak Konular

LPG sırasında 32 şirket var

15 Kasım 2013 11:45 tsi
Aralarında Aygaz, Milangaz ve İpragaz'ın da olduğu 16 şirkete lisans iptali cezası verildi. Operasyonda 32 şirket daha var. Milyon liralık cezalar geliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) LPG üreticilerine yönelik operasyonu genişliyor. LPG'de başlatılan denetimler sonucunda aralarında sektör devleri Aygaz, Milangaz ve İpragaz'ın da bulunduğu 16 şirketin depolarında 'standart dışı' ürün bulunması nedeniyle depolama lisanları iptal edilmişti. Önceki gün açıklanan operasyon büyük yankı uyandırırken; kaynaklar, toplam şirket sayısının 48 olduğunu ve sırada 32 şirketin daha bulunduğunu söyledi. Önümüzdeki günlerde bu 32 şirketin de isimleri kamuoyuna açıklanacak ve verilen cezalar ilan edilecek. Şirketlerin depolarına yapılan baskınlarda standart dışı ürün tespit edilmişti.

MİLYONLUK CEZA
 
Standart dışı ürün bulunduran ve satan şirketler, lisans iptaliyle kurtulamayacak. Edinilen bilgiye göre; bu şirketlerin depolarında yapılan incelemelerde tespit edilen standart dışı ürünlerin miktarları belirlenecek. Bu ürünlerin o dönemdeki piyasa fiyatları göz önüne alınarak ceza miktarı ortaya çıkarılacak. Ürün sayısı ile fiyatının çarpımıyla ortaya çıkacak miktar, şirkete ceza olarak kesilecek. Bu cezanın da milyonlarca lira olacağı belirtiliyor. Öte yandan ceza alan Aygaz, Milangaz ve İpragaz'dan dün hiçbir açıklama yapılmadı.

9 BİN İSTASYON VAR
 
EPDK verilerine göre; Türkiye'de binek araçların yüzde 18'i otogaz kullanıyor. Bu durum Türkiye'yi otogaz tüketiminde dünya ikinciliğine taşımakta. 2004 yılında LPG kullanan taşıt sayısı 819 bin iken, 2011 yılında bu sayı 3.3 milyonu aştı. Sayının bu yıl itibariyle 3.5 milyonu geçtiği tahmin ediliyor. Türkiye'de otogaz istasyonu sayısı ise 9 bin 802.

Takvim


Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,009 µs