En Sıcak Konular

PYD lideri Müslim: Esad'la ortak çalıştık

15 Kasım 2013 09:44 tsi
PYD lideri Müslim: Esad'la ortak çalıştık PKK'nın Suriye kolu PYD'nin lideri Salih Müslim, Reuters haber ajansına önemli itiraflarda bulundu.

Suriye lideri Beşar Esad'la ortak çalıştıklarını itiraf eden Müslim, “Bu iş birliğinden hem Esad rejimi hem de biz kazançlı çıktık. Ama Esad son dakikaya kadar Kürtler'e otonomi verilmesini reddetti” ifadelerini kullandı.

Müslim, “PYD'nin 2.5 yıldır birçok bölgeyi elinde tutan radikal militanlara karşı güç ve mevzi kazanması, dolaylı olarak Esad ve Şii Müslüman ittifakının da işine yaradı” dedi. Müslim buna rağmen Esad rejimiyle halihazırda doğrudan bir iletişim ve bağlantıları olmadığını ileri sürdü.

PKK'dan yardım, silah ve para aldıklarını da kaydeden Müslim, şunları söyledi: “Tek hedefimiz, Kürtlerin yaşadığı yerlerin özgürleştirilmesi. Onun dışında Suriye topraklarında bir yere talip değiliz.”  

Daha önce özerklik ilanını açıklayan PYD, geçtiğimiz hafta da 82 kişilik bir kurucu meclis oluşturduğunu duyurmuştu. Müslim, geçici Kürt yönetimin ilanının ve otonom bir yönetimin Suriye iç savaşının makul bir şekilde sona erdirilmesi sürecine kadarki geçici bir çözüm olduğunu savundu.

Türkiye'de yer alan habere göre; Suriye'deki petrol kuyularının yüzde 30'unu kontrol altında tuttuklarını anlatan Salih Müslim, “Şu anda aktif bir şekilde petrol üretimi yapılmıyor. İç savaş devam ederken petrol kuyularını işletime açmakla ilgili herhangi bir planımız yok” şeklinde konuştu.



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs