En Sıcak Konular

''Küs olduğunuz biri var mı?'' sorusuna yanıt

14 Kasım 2013 12:09 tsi
''Küs olduğunuz biri var mı?'' sorusuna yanıt Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, himayelerinde Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'nin açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin siyasete ilişkin soruları üzerine "Sizinle sözleşmemiz çocuk konusundaydı" diyerek, basın mensuplarından çocuklarla ilgili soru sormalarını istedi. 
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, bir gazetecinin, "Hepimizin çocukluğunda vardır, sizin de başınıza gelmiştir. Zaman zaman küstüğümüz oluyor. Şu an siyasi çevrede küstüğünüz biri var mı?" sorusuna, "Bak bak, şu yaramaza bak. İçine bir çocuk ekledi hap gibi bir şey yaptı, yani yuttuk... Beni çocuklarla ilgili diye aldattınız neyse, çocukların hatırına... Şu anda yok. Aldın mı beklediğin cevabı?" yanıtını verdi.
 
"Ümit ediyorum faydalı, verimli bir program olacak"  
 
Bülent Arınç, bir gazetecinin "Diyarbakır'a gidecek misiniz?" sorusu üzerine, "Sorunun içine bir çocuk ekle de ondan sonra sor" diye espri yaptı.
 
Aynı gazetecinin "Diyarbakır'da çok fazla sayıda çocuk var. Onlar da hükümetten birilerini görmeyi çok istiyor. Gidecek misiniz?" sorusuna Arınç, şu karşılığı verdi:
 
"İnşallah Diyarbakır'daki programlara katılacağım. Sayın Başbakan davet ettiler, inşallah birlikte gideceğiz. Esasen ben her fırsat bulduğumda Diyarbakır'a, Şırnak'a bölgedeki illere gidiyorum. Programlar yapıyorum., Oranın güzel insanlarıyla bir araya geliyorum. Sadece çözüm süreci ile ilgili değil. Onun ötesinde başka kültürel, sosyal faaliyetlere de katılıyorum. O bölgenin insanları çok sevdiğimiz insanlar. Şüphesiz çocukları da öyle. İnşalah 2 günlük program içerisinde hem Diyarbakır merkezde hem Ergani'de Bismil'de yapılacak toplantılarda Diyarbakırlı o bölgenin insanları ve güzel çocuklarıyla birlikte olacağız. Ümit ediyorum faydalı, verimli bir program olacak.  
 
"Siyasetin gereği"
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çocuklarla daha çok vakit geçirmenin önemine vurgu yaptınız. Sizin de torunlarınız var. Acaba siyaseti bırakıp çocuklarınızla daha fazla zaman geçirmeyi mi planlıyorsunuz? Eğer böyle bir planınız varsa yeni mi karar verdiniz daha önce mi karar almıştınız?" sorusu üzerine, uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu, artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inandığını söyledi.
 
En az 3-4 yıldan bu yana her çıktığı televizyon programında, 3 dönemle ilgili bunu çok olumlu karşıladığını ifade ettiğini belirten Arınç, şöyle devam etti:
 
"Esasen benim de aileyle birlikte siyasi aktif harekete bir son vermek gerektiğini kabul ettiğimi söylemiştim. Bu bence çok doğru. Bütün siyasetçiler için de geçerli. Gerçi benden başka bunu söyleyen de hiç çıkmadı ama her siyasetçinin belli bir zamanda bu aktif siyasete son vermesi, noktalaması veya en azından bir ara vermesi gerekiyor. Bu siyasetin kendi doğasının da bir gereğidir. Kendi içinde bir dönüşümü, gençleşmenin, farklılaşmanın da bir unsuru olmalı. Tabii ki çocuklarımıza, torunlarımıza daha fazla zaman ayırmak mümkün olabilir. Sadece bu maksatla değil, siyasete ara vermek isteğimiz, bir yorulmanın, bir yenilenmenin, bir dinlenmenin, biraz daha fazla okumamanın, sosyal konulara biraz daha fazla zaman ayırmanın belki imkanını bulacağım. Tabii çocuklarımızın nasıl yetiştiğinin farkına varmadık. Daha çok eşlerimiz, yani anneleri onlarla ilgilendi ama şimdi torunlarımızla olunca onların nasıl büyüdüğünü, nasıl akıllı hareketler yaptıklarını, ne kadar zeki olduklarını, hiç beklenmedik zamanda nasıl cevaplar verdiklerini görüyorum, biraz daha işin farkına varıyorum. Aktif siyaseti bir gün noktaladığımızda Allah da ömür verirse onlarla biraz daha yakından ilgilenmek, belki eğitimlerine, bilinçlenmelerine, bugün kongresini yaptığımız medya okuryazarlığı konusunda onlara daha fazla yardımcı olmaya çalışacağız. Allah sizlere de bizlere de çocuklarımızla torunlarımızla birlikte güzel günlar geçirmeyi nasıp etsin."

aa


Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs