En Sıcak Konular

Düzenleme kadın vekilleri memnun etti

14 Kasım 2013 11:36 tsi
Kadın milletvekilleri, pantolonla Genel Kurul Salonu'na girebilmelerine imkan sağlayan içtüzük değişikliğinden memnun.

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'in geç saatlere kadar çalıştığını anımsatarak, pantolonun daha rahat bir giyim tarzı olduğunu söyledi. Dalbudak, "O yüzden de tercih eden arkadaşlarımıza bu tercihleri sunmak zorundasınız, alternatifleri koymak zorundasınız. Bu da bir alternatiftir. Bunu kullanacak, bunu giyecek arkadaşlarımız artık rahatça giyecekler" dedi.
 
"Siz giyecek misiniz?" sorusuna ise Dalbudak, gülerek, milletvekili olduktan sonra etek giyeceği için pantolanlarının birçoğunu dağıttığını anlattı. Dalbudak, "Şimdi yeniden bir gardrop dizmek zorundayız ama olanları da giyebiliriz. Şu anda tam ne yapacağım, ne edeceğim bilmiyorum" diye konuştu.
 
Dünyada birçok parlamentoda giyim konusunda bir sorun bulunmadığını ifade eden Dalbudak, şunları söyledi:
 
"Türkiye'de yaşadığımız  şeylere bakın; yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede başörtüsü taktığınız zaman insanlara kendinizi ifade etmek zorunda hissediyorsunuz. Taktım, hacca gittim, döndüm. Şöyle bir manevi duygu hissettim, yani içsel yaşadığınız şeyleri insanlarla paylaşıyorsunuz mecburen. Yani bu yasakçı  zihniyetten kaynaklanıyor. Yoksa takıp girersiniz ama 'niye taktınız' diye paylaşmak zorundasınız. Bu tuhaf bir durum. Şimdi normalleşti artık ve hiç kimse bakmıyor. Böyle de Türkiye bölünmüyormuş, irtica da gelmiyormuş. Böyle bir rahatlık var. Şimdi pantolon giyince de hiçbir sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Yani herkesin yakıştıracağını tahmin ediyorum."
 
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, bu konunun çok uzun zamandan beri gündemde olduğunu ifade etti. Denizli, bu tür kısıtlamaların kaldırılmasının, TBMM açısından artı olduğunu dile getirdi.
 
Uzun süren çalışma saatlerinde etekle ciddi zorluklar yaşanabildiğini belirten Denizli, "Bu zorluğu hisseden arkadaşlarımızın kendilerini daha rahat hissetmeleri açısından, bu bir fırsattır. Herkes, istediği gibi giyinecek, isteyen pantolonu, isteyen eteği tercih edecek. Bu rahatlığın Meclis tarafından gündeme getirilmesi de güzeldir" dedi.
 
Denizli, kendisinin de pantolon giyebileceğini dile getirdi.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zühal Topcu da başından beri olması gerekenlerin siyasi malzeme olarak kullanıldığını ifade etti.
 
Pantolon konusunda özellikle geçen yıl bütün partilerin uzlaşmaları sonucu ortaya çıkan mutabakatın bir AK Parti'li temsilci tarafından bozulduğunu öne süren Topcu, "Burada bir samimiyetsizlik göstergesi var. Bunu 11 yılda çözülemeyen başörtüsünde olduğu gibi yaşadık" dedi.
 
Topcu, özellikle kadınlar üzerinden yapılan siyasetin MHP'yi çok rahatsız ettiğine dikkati çekti.
 
Bu sorunun çözülmesinden memnun olduğunu belirten Topcu, ancak geçen yıl bir milletvekili arkadaşlarının mağdur edilmesinin kendilerini üzdüğünü dile getirdi. Topcu, "Mutluyuz ama bakalım AKP kadınlar üzerinden hangi siyasi malzemeyi gündeme getirecektir. Kaldı mı ki? Olması, tartışılması bile ayıp. Bir de ileri demokrasi..." şeklinde konuştu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur,  Genel Kurul'da bir pantolon konusu için bu kadar uzun konuşmaya da gerek olmadığını ifade etti.
 
Kendisinin pantolonlarının genellikle spor tarzda olduğunu dile getiren Onur, "Kabul ederlerse giyerim. Duruma göre, kim nasıl pantolon giyiyor bakacağız" dedi.
 
Genel Kurul'da tayyör tanımına da çok uyulmadığını vurgulayan Onur, "Yün takımlarla gelenler var. Biz, elbise üzerine ceket giyiyoruz. Özgürlük olsun, rahat olalım ama bir yerin de kuralı varsa uyalım. Zaten topu topu haftanın üç günü, ona da uyalım" diye konuştu.

aa


Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs