En Sıcak Konular

Facebook’tan ‘şifrenizi değiştirin’ uyarısı

14 Kasım 2013 11:05 tsi
Facebook, yazılım devi Adobe’un 38 milyon kullanıcısına ait şifrelerin çalındığı hacker saldırısının ardından, kullanıcılarına ‘şifrenizi değiştirin’ uyarısında bulundu.

Sosyal ağ, Adobe’nin hizmetlerinde Facebook hesabıyla aynı şifreyi kullanan kullanıcıların hemen gerekli değişikliği yapması gerektiğini belirtti.

Facebook, Photoshop’un kaynak kodu dahil olmak üzere en az 38 milyon Adobe kullanıcısının şifrelerini çalan hacker’lara karşı kullanıcılarını uyardı.

Adobe’da hesabı bulunan kullanıcılarından en kısa zamanda şifrelerini değiştirmeleri isteyen Facebook, hacker’ların elde ettikleri şifreleri Faceook’ta deniyor olabileceğini belirtti.

Facebook mühendislerinin, muhtemel riskin önüne geçmek için kamuya açık veri tabanındaki milyonlarca Adobe hesap bilgisini kontrol ettiği bilgisi verildi. Eğer Adobe hesabıyla Facebook hesabı eşleşirse, bu kullanıcılara otomatik olarak uyarı mesajı gönderiliyor ve kullanıcılardan şifre değiştirmeleri isteniyor.

Krebs on Security sitesine açıklama yapan bir Facebook yetkilisi, şifrenin sıfırlanması sürecinde Facebook kullanıcılarının işlemlerini kimsenin göremeyeceğini belirtti ve dışarıdan bir tehdit olsa da güvenlik garantisi verdi.

Adobe, Ekim sonunda yaptığı açıklamada hacker saldırısı sonucu en az 38 milyon kullanıcının bilgilerine erişildiğini, Photoshop yazılımının da kaynak kodunun çalındığını duyurmuştu. Hacker’ların, çalınan şifreleri kullanmasını yanı sıra Photoshop’u kopyalama riski de bulunuyor.

ntvmsnbc

Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,675 µs