En Sıcak Konular

''Mısır için yeni anayasa seçimden daha önemli''

13 Kasım 2013 21:43 tsi
Mısır’ın Washington Büyükelçisi Muhammed Tevfik, yeni anayasa çalışmalarının seçimden daha önemli olduğunu söyledi.

Anayasanın güçler ayrılığını dengeye koyacağını belirten Tevfik, “Cumhurbaşkanının gücünün sınırlarını konuşmak, kimin seçileceğini konuşmaktan çok daha önemli.” dedi.

Büyükelçi Tevfik, Washington merkezli Barış Enstitüsü’nde düzenlenen ‘Mısır’ın Yaşadığı Zorluklar ve Fırsatlar’ başlıklı seminere katıldı. Konuşmasında yeni anayasa çalışmalarına değinen Tevfik, Mısır hükümeti olarak ilk üzerinde çalıştıkları meselenin anayasanın yeniden yazılması olduğunu dile getirdi. Tevfik, geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarıldığını vurguladı. Genç neslin bu konuda bir arada çalışma iradesi ortaya koyduğunu söyledi.

Müslüman Kardeşler’in yeni anayasa çalışmalarına katılmayı kabul etmediğini hatırlatan Tevfik, buna rağmen farklı görüşlere sahip parti ve kuruluşların yeni anayasa çalışmalarında temsil edildiğini savundu.

WASHİNGTON’DAN DESTEK İSTEDİ

Mısır’ın, ABD’den beklentilerin sorulması üzerine Tevfik, ABD’den Mısır’a destek olmasını istedi. İki ülke ilişkilerinin sadece askeri yardımlardan oluşmadığını dile getiren Tevfik, ekonomik ve bölgesel konularda iki ülke işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Askeri yardımlar, askeri ortaklık, ekonomik yardımlar ve ekonomik ortaklıklardan iki ülkenin de çıkar sağladığını dile getiren Muhammed Tevfik, “Bunların korunması iki tarafın da yararına olur.” dedi. Tevfik, iki ülkenin Suriye ve İsrail-Filistin meselelerinde de birlikte çalışması gerektiğine vurgu yaptı.

Muhammed Tevfik, ülkede yaşanan darbenin ardından, "Bu bir darbe değil, çünkü ordu iktidarı devralmadı, şiddeti önlemek için adım attı." şeklindeki ifadeleri ile dikkat çekmişti.

Öte yandan Mısır'da cunta yönetimi tarafından 14 Ağustos'ta ilan edilen olağanüstü hal dün itibariyle İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Askeri yetkililer ise alınan karar konusunda kendilerine resmi bir bilgi açıklama yapılmadığını belirterek sokağa çıkma yasağının devam edeceğini söyledi.

aa

Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,940 µs