En Sıcak Konular

Davutoğlu: Ziyaret şenlik havasında gerçekleşecek

13 Kasım 2013 20:04 tsi
Davutoğlu: Ziyaret şenlik havasında gerçekleşecek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hafta sonu Başbakan Erdoğan’la bir araya gelecek Irak Kürt Bölgesel Başkanı Barzani’nin görüşmesinin şenlik havasında geçeceğini ifade etti. Davutoğlu ayrıca PYD’ye de ‘safını artık belli et’ çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki günlük Myanmar ziyaretine çıkmadan önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da Irak Kürt Bölgesel Başkanı Mesut Barzani ile görüşecek olmasının bazı çevreleri rahatsız ettiğinin sorulması üzerine bundan kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğini vurguladı. Davutoğlu, ''Bu ziyaret aslında öz güvenin ve normalleşmenin bir göstergesidir. Hem bölgesel yönetimlerle kurduğumuz ikili ilişkiler hem de Irak'ın birliği ve bütünlüğü açısından büyük önem taşıyor. Toplu bir nikah vesilesi ile ülkemizde olacak Sayın Barzani. Ziyaret bir şenlik havasında gerçekleşecek. Bundan sadece mutlu olmak gerekir. Bu bir bayramdır, bir düğündür. Biz çevremizdeki kardeşlerimizle düğünde de beraber oluruz, Allah muhafaza acı ve yas yaşanırsa onda da beraber oluruz.'' şeklinde konuştu.

''PYD'İN ARTIK BİR KARAR VERMESİ LAZIM''

Suriye'deki etnik ve mezhebi gruplar arasında hiçbir zaman herhangi bir ayrım gözetmediklerini kaydeden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ''Her zaman ilkesel davrandık ve bize de ilkesel davranılmasını bekledik. Bu kaos ortamında tabii yerel bazı otoriteler çıkabilir. Ancak Suriye'de bir sınır çizecek şekilde herhangi bir iç bölünmeye yol açacak karşı adımları gündeme getirecek bir tutum takınması ateşle oynamaktır. Biz Suriye'deki Kürt kardeşlerimizin diğer Arap, Türkmen, Nusayri gibi Suriye'nin asli unsurları olduğuna ve eşit haklara sahip olduğunu her zaman vurguladık. Ancak PYD'nin son dönemde rejimle birlikte kontrol altında tuttuğu bölgelerde başta Türk kardeşlerimize olmak üzere çok ciddi uygulamalar var. Ümit ederim ki Suriye içinde yeni çatışma alanları çıkmaz.'' sözlerine yer verdi.

Suriye Ulusal Koalisyonu ile Kürt Ulusal Konseyi arasındaki olumlu havanın desteklenmesi gerektiği vurgusunu yapan Davutoğlu, ''PYD de artık bir karar vermesi lazım. (Suriye) rejim yanında mı, rejimin karşısında mı? On yıllardır Kürt halkına zulmeden bir rejimin yanında durarak mı Suriye'nin geleceğinde rol oynamak istiyorlar?'' dedi.

cihan

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,717 µs