En Sıcak Konular

Diyarbakır Erdoğan'ı karşılamaya hazırlanıyor

13 Kasım 2013 18:22 tsi
Başbakan Erdoğan'ın 16 Kasım'da başlayacak ve 2 gün sürecek programına ev sahipliği yapacak Diyarbakır'da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Diyarbakır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16-17 Kasım'da gerçekleştireceği ziyarete ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın 16 Kasım Cumartesi günü başlayacak ve 2 gün sürecek programı için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü kentte billboardlara Türkçe, pankart ve yerel gazetelere ise Türkçe, Kürtçe ve Zazaca ilanlar verilerek, Erdoğan'ın kente geleceği duyuruldu.

Yerel gazetelere "Çözüm sürecinin baş mimarını kucaklıyoruz" başlığı ile verilen Kürtçe ilanlarda demokratikleşme paketi ile yasak olmaktan çıkarılan "W ve X" harfleri de kullanıldı.

Başbakanın toplu açılış yapacağı Kantar Kavşağı'nda ise çalışmalar sürüyor. Asfalt çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı kavşakta, ışıklandırma sistemi ve alt geçitteki çalışmalar ise devam ediyor.

Program kapsamında bin 300 tesisin toplu açılışı gerçekleştirilecek, 360 çiftin toplu nikahı kıyılacak. Törende gelinlik ve damatlık giyecek 22 çiftin sahnede temsili nikahının kıyılacağı belirtildi. 37 yıl sonra Türkiye'ye dönecek sanatçı Şivan Perver, Diyarbakır'daki toplu nikah töreninde sanatçı İbrahim Tatlıses ile düet yapacak.

Aynı gün daveti üzerine Diyarbakır'a gelecek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile de görüşecek Başbakan Erdoğan, temasları kapsamında kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle çözüm süreci ile kentteki ve bölgedeki sorunları görüşeceği toplantı yapacak.

1 katrilyonluk yatırım

AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde yatırım bedeli bir katrilyonu bulan bin 300 tesisin toplu açılışını gerçekleştireceğini söyledi.

Mitingin 8 köprülü kavşağın yapımının tamamlandığı kantar kavşağında yapılacağını ifade eden Altaç, şöyle dedi:

"Toplamda 12 köprülü kavşak olacak. Üç tanesi de önümüzdeki yıl gerçekleşecek. Başbakanımız eğitimden sağlığa, Köydes projelerinden yollara, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kurulan tesislerden İl Özel İdaresi projelerine kadar çok sayıda tesisin açılışını gerçekleştirecek. Toplu açılıştan sonra 2 salondan oluşan 2 bin 400 kişilik Kaplan City Düğün Salonunda düzenlenecek törenle 360 çiftin nikahı kıyılacak. Sayın Başbakan aynı gün Green Park Otel'de IKBY Başkanı Mesut Barzani ile görüşecek. Sonrasında sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile toplantı yapacak Başbakan, ziyaretinin ikinci gününde ise Bismil ve Ergani ilçelerinde toplu açılış yapacak, mitinglerde halka hitap edecek."

"Başbakanımız göreve seçildiğinden bu yana ilk kez gece Diyarbakır'da kalacak" diyen Altaç, bunun heyecanını yaşadıklarını belirtti.

18 iş adamı derneğinden oluşan Diyarbakır İş Konseyi de 16 Kasım'da düzenlenecek toplantıda Başbakan Erdoğan'a sunacakları kent ve bölgeye ilişkin sorunların ve önerilerin yer aldığı rapor için hazırlıklarını sürdürüyor.

aa




Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,632 µs