En Sıcak Konular

Genel Kurul'a pantolonla katıldılar

13 Kasım 2013 18:47 tsi
Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Zana ile HDP İstanbul Milletvekili Tuncel, kadın milletvekillerinin Genel Kurul'a pantolonla girmesine imkan veren TBMM İçtüzük değişikliği teklifinin görüşmelerine pantolonla katıldı.

Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ile HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren TBMM İçtüzük değişikliği teklifinin görüşmeleri devam ederken, Genel Kurul Salonu'na pantolonla girdi.
 
TBMM Genel Kurulu'nda, kadın milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına pantolonla katılmasına imkan veren TBMM İçtüzük değişikliği teklifinin görüşmeleri devam ediyor.
 
Teklif üzerine MHP Grubu adına söz alan Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, teklife destek verdiklerini açıkladı.
 
Önceki hafta, kadın milletvekillerinin başörtüsü ile Genel Kurul'a girebilmeleri konusunda da destek verdiklerini anımsatan Demirel, "Bu uzlaşma memnuniyet verici. Ancak uzlaşma yalnızca klık kıyafetle olmamalı" dedi.
 
Muhalefet olarak doğru olan bütün kanunlara "evet" dediklerini kaydeden Demirel, muhalefetin yalnızca "reddetme" anlamı taşımadığını ifade etti.
 
CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, AK Parti döneminde kadın hakları konusunda herhangi bir gelişme sağlanamadığını, Türkiye'nin bu konuda dünyada 120. sırada olduğunu dile getirdi.
 
Bilgehan, Meclis'te kadınların temsil ve yöneticilik oranlarının bile Avrupa ülkelerinin parlamentolarına göre çok düşük olduğunu vurguladı.
 
BDP Kars milletvekili Mülkiye Birtane, şekilsel geri kalmışlığı topluma özgürlük olarak sunmanın çabasının yürütüldüğünü ifade etti. Birtane, "Hükümetin bu adımları demokratik adımlar olarak nitelendirmesi, kadın özgürlüğünü pantolan ve başörtüsü arasına sıkıştıracak kadar dar görüştür. Başörtüsü sorunu üzerinden siyaset yapan iktidar, bu sorunu çözmeyi kendi siyasi stratejilerine göre şimdi uygun görmüştür" dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, söz konusu teklifin aynısının aslında 2 yıl önce verildiğini, ancak TBMM Anayasa Komisyonu'nca teklifin geri çekildiğini anımsattı.
 
Hamzaçebi, "Neden iki yıl gecikmeli çözülüyor bu konu? (Türbanla Genel Kurul'a girilirse o zaman pantolonla da girilebilir) anlayışıyla görülüyor. Bu rencide edici tutum özgürlükçü değil" dedi.
 
Başbakan Erdoğan'ın, "200 yıldır bu millete istikamet dayatılıyor" sözlerini anımsatan Hamzaçebi, "Modernleşme de 200 yıl önce başlamıştı. Sayın Başbakan, modernleşme karşıtı düşüncesini ifade ediyor" diye konuştu.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise aslında kendilerinin de iki yıl önce verilen söz konusu teklifi aktive etmeyi düşündüklerini, ancak bütün partilerin bu teklifin altında imzalarının olmasını sağlamak amacıyla, uzlaşma içinde yeni bir teklif getirmenin daha uygun olduğu kararına vardıklarını belirtti. Canikli, bu konuda hiçbir siyasi hesaplarının olmadığını dile getirdi.
 
Teklif üzerinde görüşmeler devam ederken, Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, Genel Kurul'a pantolonla girdi. BDP Grubu'nun sırasında bir süre görüşmeleri takip eden Zana, bir müddet sonra salondan ayrıldı.
 
Daha sonra HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Genel Kurul Salonu'na pantolonla gelerek çalışmalara katıldı.

aa


Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,581 µs