En Sıcak Konular

ODTÜ çalışanları greve hazırlanıyor

13 Kasım 2013 16:22 tsi
ODTÜ'de Tez Koop-İş sendikasına bağlı çalışan işçiler, maaşlarının iyileştirilmemesi durumunda greve gideceklerini açıkladı

Tez Koop-İş Sendikası’na bağlı 300 işçi kamu işveren sendikasının gerekli talepleri yerine getirmediğini belirterek grev kararı aldı.

Tez Koop-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Barın, “Talepler yerine getirilmezse ODTܒde hayatı durduracağız. ODTÜ yönetimi de işçilerin hakkının verilmesini istiyor. Ama kamu işveren sendikası bu taleplere karşı çıkıyor. ODTÜ yönetimiyle bizi karşı karşıya getirmek istiyorlar” dedi.

Kamu işveren sendikasının gerekli adımı atmadığından yakınan Barın, şunları söyledi:

“Kıdem zammı istiyoruz ama ODTܒde ücretler düşük. İşçilerin ortalama kıdemi 14 yıl. ODTܒde 22 yıllık bir işçinin ücreti bin 500 lira. Çok kıdemli işçi var. Farklılık yaratılması için kamu protokolüne ek kıdem zammı istiyoruz. 40 kuruş yevmiyesine her yıl için ilave edilmesini istiyoruz. Kamu işveren sendikası ekonomiyi, bütçeyi bahane gösteriyor. 40 kuruşa karşı 6 kuruş verebilirim diyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. ODTÜ rektörlüğü de işveren sendikasına iyileştirme yapılması için talepte bulunmasına rağmen onlar yapılmayacağını söylüyor. Birçok işyerinde sözleşme yapıyoruz. Bizden çok çok fazla şey talep edenlerin istekleri yerine getirilmiş. Liralarla ifade edilen iyileştirmeler yapılıyor. 300 işçimiz var. Yaklaşık 235 tanesi herşey dahil yıllık ortalama bin 500 lira alıyor. Kamu işveren sendikaları yanlı görüş içinde. Son zamanlarda böyle oluyor. Hiçbir yerde mali disiplin kurallarına bakılmıyor ama bize karşı farklı tutum içinde kalıyoruz. Sıkıntı işveren sendikasının yanlı tutumu. Yasal prosedür var, greve gidiyoruz. 25 Kasım’a kadar anlaşma olmazsa greve çıkacağız.

ULAŞIM DA YEMEK DE BİZE BAĞLI

ODTܒde hayatı durduracağız. Bugün grev kararı aldık. Yemekhane ve ulaşım sektörü bu işçiler üzerinden sağlanıyor. Paylaştığımız memurlar da var. Onlarla da işbirliği içindeyiz. Taşeron firmayla da koordine halindeyiz. Onlarla ilgili de sendikalaşma süreci başlatılacak. Asıl işçinin yapması gereken işi yapıyorlar. Biz bugüne kadar girişimde bulunmamıştık. ODTÜ şu ana kadar işçinin iyileştirme alması için baskı yaptı. Ama kamu işveren sendikası onları bile dinlemiyor.

KARŞI KARŞIYA GETİRİYORLAR

ODTܒyle işçiyi karşı karşıya getirip siyasi çıkar sağlamayı istiyorlar. Oraya doğru gidiyor. Diğerlerine yaptıklarını bize yapmadıklarını görünce bunu görüyoruz. Greve doğru sürükleniyoruz. Böyle bir kötü niyet sezinliyoruz. ODTܒye otobüsler sokulmuyor. Yönetimde paralar var. Fazla mesai alacak davası açmıştık Yargıtay’da kesinleşti. Devletten ödenek gelmesi gerekiyor ama Maliye ödenek çıkartmıyor. Kamu işveren sendikasının tutumunu göz önüne alınca bir taşla iki kuş vurma anlayışı var. ODTܒyü sıkıştırma gibi bir şey ciddi ciddi düşünmeye başladılar. Bu yüksek sesle konuşuluyor.”

Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs