En Sıcak Konular

Bütün şehirlerin içme suyu garanti altında

13 Kasım 2013 14:44 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanlığından, bugün itibarıyla hiçbir ilde su sıkıntısının yaşanmadığı gibi gelecek 10 yılda da böyle bir riskin bulunmadığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından, bugün itibarıyla hiçbir ilde su sıkıntısının yaşanmadığı gibi gelecek 10 yılda da böyle bir riskin bulunmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "10 ilde, 2 yıl içinde içme suyu sıkıntısı yaşanabileceğine" ilişkin haberlerin yer aldığı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda  içme suyu temini projeleri hakkında bilgi verdiği anımsatılan açıklamada, Eroğlu'nun 81 il için İçme Suyu Eylem Planı hazırlandığını, böylece 2040, 2050 ve hatta 2071 yılına kadariçme suyu ihtiyacının planlandığını ifade ettiği vurgulandı.

Bakan Eroğlu'nun aktardığı hususların, Meclis tutanaklarında da yer aldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2003'ten önce başta İzmir olmak üzere birçok ilde su sıkıntısı bulunuyordu. 2003'ten sonra  içme suyu sıkıntısını gidermek için 81 il için İçme Suyu Eylem Planı hazırlandı. Böylece illerin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadariçme suyu ihtiyacı planlandı ve projeler süratle hayata geçirildi. Eylem planı çerçevesinde, 2003'ten bugüne kadar 61 içme suyu temin projesi işletmeye alındı ve takriben 41 milyon kişiye içme suyu sağlandı."

Açıklamada, Melen Projesi ile İstanbul'un 2071, Gördes Barajı ve 2 metre çaplı isale hattıyla İzmir'in 2040, Gerede Projesi ile de Ankara'nın 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılandığı bildirildi.

Bunların dışında 36 projenin inşaatlarının sürdüğüne işaret edilen açıklamada, "Bu projeler tamamlandığında yaklaşık 18 milyon kişiye daha ilave içmesuyu sağlanacak. Ayrıca, ilk defa modern içme suyu arıtma tesisleri kurulmuştur. 57 içme suyu arıtma tesisinden günde 6,7 milyon metreküp Avrupa Birliği standartlarında arıtılmış su üretilmektedir. Bugün itibarıyla hiçbir ilde su sıkıntısı yaşanmadığı gibi gelecek 10 yılda da böyle bir risk yoktur" ifadeleri kullanıldı.

AA



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,869 µs