En Sıcak Konular

TİKA'dan Kızılderililere yardım

13 Kasım 2013 10:56 tsi
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ABD’nin en batısında yer alan Oregon’da yaşayan Kızılderililere 200 bin dolarlık yardım yapacak.

Yardım, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nda düzenlenen resepsiyonla duyuruldu. Etkinliğe Washington Büyükelçisi Namık Tan, TİKA Başkanı Serdar Çam, Oregon’da bulunan Warm Springs Rezervasyonu kabile şefi Joseph Moses ile bazı Kızılderililer ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Gecede, Büyükelçi Tan ve TİKA Başkanı Çam, 200 bin dolarlık sembolik çeki kabile şefi Moses’a takdim etti. Yardımla birlikte TİKA, Warm Springs bölgesinde yaşayan yaklaşık 5 bin Kızılderiliye su yardımı götürecek.
 
“Dost bir halka katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz”

 
TİKA Başkanı Serdar Çam, projeyi gelecek yılın ortalarına doğru bitirmek istediklerini söyledi.
 
Projenin kendilerine yaklaşık bir yıl önce intikal ettiğini ifade eden Çam, “Başta Sayın Başbakanımızın bu konudaki çalışmaları desteklemesi ve katkılarını vermesi neticesinde, bugün bu sembolik çalışmayı yapmış olduk. Burada inşaatı devam eden geniş bir yerleşim bölgesinde, Türkiye olarak biz bir su deposunun ve tesisatının kurulmasıyla ilgili kısma katkı sağlamış oluyoruz. Türkiye-ABD ilişkileri çerçevesinde buradaki yerlilere, dost bir halka katkıda bulunmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.
 
“Mütevazi bir başlangıç”
 
Washington Büyükelçisi Namık Tan, Kızılderili kabileleriyle bir süredir ilişki yürüttüklerini dile getirdi.
 
“Kızılderililerin buradaki yaşamlarını biraz daha kolaylaştırmak adına acaba ne gibi katkılarda bulunabiliriz” diye kendilerine sorduklarını anlatan Tan, "TİKA bizim burada başlattığımız sürecin büyük bir güçle katlanarak, daha faydalı bir sürece dönüşmesini sağladı. Kızılderili kabileleriyle ilişkilerimizin güçlendirilmesi bizim için mütevazi bir başlangıçtır.” diye konuştu.
 
“Sizlere teşekkür borçluyuz”
 
Warm Springs Rezervasyonu kabile şefi Joseph Moses ise projenin hayatlarını kolaylaştıracağını dile getirdi. Moses, “Ümit ediyorum ki Türkiye ile dostluğumuzu ve ilişkilerimizi sürdüreceğiz. Bize yaptığınız yardımlar için sizlere teşekkür borçluyuz” ifadesini kullandı.
 
Moses, 200 bin dolarlık yardımın yaklaşık 720 öğrencilik inşa etmekte oldukları okul için de kendilerine destek olacağını dile getirdi.
 
Etkinlik sonunda Warm Springs Rezervasyonu’ndan gelen Kızılderililer, yerel müziklerinden örnekler seslendirdi. Kızılderililer, Çam’a yerel çalgı aletiyle birlikte battaniye hediye ederken, Çam da Kızılderililere bazı hediyeler sundu.

aa


Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs