En Sıcak Konular

Suriye'de 50 kişi öldürüldü

13 Kasım 2013 08:14 tsi
Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 8'i çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 50 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Suriye Ordusu'nun yönetim karşıtlarının yoğun olduğu yerlere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Humus'ta 13, Dera ve Halep'te 6'şar, Deyru'z Zor'da 2 ve İdlib'te bir olmak üzere 50 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin Kabun, Dareyya, Yermuk, Cobar, Sabka ve Seyide Zeynep bölgelerine havan ve roketlerle saldırdığı kaydedildi.
 
Hizbullah ve Ebul Fadıl el-Abbas Tugayı destekli rejim güçlerinin başkent Şam'ın Beyt Sahm beldesini kuşatmasından dolayı beldeye temel insani yardımın girmediği belirtilen açıklamada, 7 bin nüfuslu beldede açlık sorununun baş gösterdiği ve güvenlik güçlerinin kontrol noktalarından beldeye gıda malzemesinin girmesine izin vermediği bildirildi.
 
Haleb'in tarihi Emevi Camisi ile tarihi çarşıların bulunduğu bölgenin güvenlik güçlerinin havan topu ve topçu saldırısına maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, kentteki 80. Tugay çevresinde gün boyunca Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye nizami ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve rejim güçlerinin bölgede büyük zayiat verdiği için tugay çevresinden çekildiği aktarıldı.
 
Silahlı muhaliflerin 80. Tugay çevresinde bir tankla bir zırhlı aracı imha ettiği bildirilen açıklamada, Suriye Ordusu'nun Haleb'e ağır silahlarla saldırmasından dolayı ÖSO'nun kentte "Seferberlik" ilan ettiği hatırlatıldı.
 
Suriye Ordusu'nun Humus'un Mehiyn beldesinde denetimini kaybettiği silah depolarının bulunduğu bölgeyi tekrar geri almak istediğine işaret edilen açıklamada, Mehiyn beldesinde silahlı gruplarla Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve ÖSO birliklerinin bölgede bir tankı imha ettiği kaydedildi.
 
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Şam kırsalı, Hama, Humus ve Lazkiye kentlerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
 
Haberde, güvenlik güçlerinin Şam'ın Berze bölgesinde silahlı grupların kullandığı 150 metre uzunluğunda bir tüneli de imha ettiği dile getirildi.

aa


Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,013 µs