En Sıcak Konular

Meclis'te tansiyon yükseldi

12 Kasım 2013 23:24 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan'a yönelik sözleri tansiyonu yükseltti.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisinin görüşmelerinde, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.

AK Parti; TBMM Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanaması üzerine, gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisini Genel Kurul'a taşıdı.

Kadınların Genel Kurul çalışmalarına pantolon giymesine imkan veren TBMM İçtüzük değişikliği teklifi, seçim malzemeleri alımının Kamu İhale Yasası dışına çıkarılmasını içeren
yasa teklifi, "tam gün" düzenlemesi ile uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren üç yasa tasarısı, gündemin ön sıralarına çekildi.

Genel Kurul'da yarın pantolon, 14 Kasım Perşembe günü ise seçimle ilgili düzenlemeler ele alınacak.

Ayrıca, TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerine kadar iki hafta salı günleri 15.00-23.00, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-23.00 saatleri arasında çalışacak, ancak günlük programını bitirememesi halinde tamamlanana kadar çalışmalarını sürdürecek.

GENÇ'İN SÖZLERİ
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, önerinin oylanmasından önce söz aldı.

Türkiye'de yetersiz bir iktidarın devleti her yönüyle yıprattığını öne süren Genç, Tunceli Üniversitesi'nin yeni binaya taşınamadığı için yeni öğretim yılına başlanamadığını, rektörlerin "kral" gibi davrandığını, istediği gibi harcama yaptığını iddia etti.

"Bu memleketi onursuzca, aşağılık hale düşürenler var" diyen Genç'e, AK Parti Isparta Milletvekili Rıza Özel ile bazı milletvekilleri tepki gösterdi.

Genç, kürsüye yakın oturan Özel'e dönerek, "Hala aklın gelişmemiş, zeka itibarıyla gelişmemişsin...Sen buraya kişiye özel kanun getirdin. MİT Kanununu...Hayatın boyunca o utancı taşıyacaksın" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un vatandaşlarla yaşadığı tartışmaya işaret eden Genç, "Bir adana valiniz var. Onu nasıl orada tutuyorsunuz? Akbil olayında müfetiş olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın suiistimallerini örtbas eden rapor düzenledi. Tayyip Bey de kendisine kıyak olsun diye onu vali yaptı. Yaptığı harcamalara bakın. Bu valiyu orada tutan iktidar, buna katlanmak zorunda. Bu valiye gebeliğiniz yoksa, hemen görevden almalısınız. Bu kadar ağır hakaretleri yapan valiyi orada tutan siyasi iktidarın aklına şaşarım. Görevden alırsanız, 'Senin Akbil olayında pisliklerini temizledim, bir laf ettim ne olacak' diyecek. Bu valinin vatandaşa hakareti tasvip etmiyorsanız görevden almalısınız" diye konuştu.

Genç'in sözlerine AK Parti milletvekileri tepki gösterdi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'ın, "Bu nasıl bir seviye" diye, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in de "Oğlunun kaç dairesi var, dairelere gel dairelere" diye bağırdıkları duyuldu.

Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli söz aldı. Genel Kurul'da milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi.

TÜRKKAN İLE TURAN ARASINDA ÇATIŞMA
Arada, MHP Kocaeli Milletvekli Lütfü Türkkan ile AK Parti istanbul Milletvekili Bülent Turan arasında tartışma devam etti.

Aranın ardından söz alan Canikli, "Ahlaktan nasibini almamış herhangi birisi ahlak dersi verebilir mi? Veremez. Ahlaktan nasibini almamış birisi çıkıp birilerini eleştirebilir mi? Zihninde zerre kadar beyin olmayan herhangi birinin konuşmalarını ciddiye almak mümkün mü?" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ayağa kalkarak Canikli'nin sözlerine itiraz etti. Birleşimi yöneten Başkanvekili Sadık Yakut, Hamzaçebi'ye, "Keşke bu itirazı Başbakan'a hakaret eden Genç konuşurken de yapsaydınız" diye konuştu.

AK Parti'li Canikli, Genç'e tepki gösteren AK Parti'li milletvekillerine, "Üzerinize almayın, alırsanız değer vermiş olursunuz. Ne akıl var ne izan var ne vicdan var" dedi.

CHP'li Hamzaçebi'nin "Genç eleştiri yaptı" demesine bazı AK Parti'li milletvekilleri, "Avukatı mısın?" diye tepki gösterdi. Hamzaçebi, milletvekillerine, "Grup başkanvekiliyim, var mı itirazınız? Canikli aynı sertlikte konuşabilir ama onun ötesine geçmemeli. Genç, birisine beyinsiz dedi mi? Söz alıp cevabını verecek" karşılığını verdi.

Yeniden söz alan CHP'li Genç, "Ben burada milletin hakkını savunuyorum. Canikli, 'beyinsiz' diyor. Gidelim beynimizi tartalım. Benim beynim, seninkinden 500 kat fazladır" dedi.

AK Parti'nin grup önerisi kabul edilmesinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın tutukluluk süreleriyle ilgili yasa teklifinin İçtüzük uyarınca komisyonlarda görüşülememesi üzerine doğrudan gündeme alınması teklifi, ele alındı.

Teklifin oylamasında karar yeter sayısının bulunamaması üzerine Başkanvekili Sadık Yakut, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.


Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,661 µs