En Sıcak Konular

Mursi avukatlarıyla görüşüyor

12 Kasım 2013 17:25 tsi
Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin yargılandığı dava için oluşturulan savunma ekibi, Mursi'yle görüşmek için tutulduğu hapishaneye gitti.

 Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı dava için oluşturulan savunma ekibi, Mursi'yle görüşmek için tutulduğu hapishaneye gitti.

Savunma heyetinden alınan bilgiye göre, avukat Selim Avva, Muhammed ed-Demati, Üsame Hilv, Muhammed Tosun, Mursi'nin avukat olan oğlu Üsame Muhammed Mursi'den oluşan ekip, İskenderiye kentindeki Burc'ul Arab Hapisanesine ulaştı.

Söz konusu heyetin ziyareti dolayısıyla hapishane çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı, araçların hapishaneye 2 kilometreden fazla yaklaşıtırılmadığı bildirildi.

"İzlenecek yöntemi belirleyecekler"

Savunma heyetinin, davayı kabul etmeyen ve mahkemenin yetkili olmadığında ısrar eden Mursi'yle, izlenecek yolu görüşeceği ifade edildi.

Mısır yasalarına göre ceza davalarında, avukatı olmayan sanıkların kendini savunmasına izin verilmediğini ve mahkeme tarafından bir avukat tayin edildiğini hatırlatan savunma ekibi, bunun önüne geçmek için Mursi'yi, kendisini müdafaa edecek bir heyet belirlemesi için ikna etmeye çalışacak, bunu kabul etmemesi durumunda da izlenecek stratejiyi ele alacağı öğrenildi.

Heyetin ayrıca, Mursi'den kendisini görevden uzaklaştıranlar aleyhinde dava açmak için vekalet almaya çalışacakları kaydedildi.

Darbenin ardından yaklaşık 4 ay bilinmeyen bir yerde tutulan Mursi hakkında, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericileri öldürmeye teşvik" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması 4 Kasım Pazartesi günü görülmüştü. Duruşmanın ardından Mursi, İskenderiye'deki Burcu'l-Arab Hapishanesine nakledilmişti. Mursi ile 14 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması 8 Ocak 2014'e yapılacak. Şimdiye kadar davayı kabul etmeyen Mursi, avukat da tayin etmemişti.

AA



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,514 µs