En Sıcak Konular

Yoklama kaçakları şubelere akın etti

12 Kasım 2013 10:20 tsi
Bakan Yılmaz: "17 günde yaklaşık 24 bin kişi askerlik şubelerine başvurdu."

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik konusunda 2 milyon 140 bin kişinin tecilli durumunda olduğunu söyledi. 520 bin yoklama kaçağı bulunduğunu dile getiren Yılmaz, 70 bin kişinin de bakaya durumunda olduğunu ifade etti. Yoklama kaçağı sebebiyle yapılan son uyarılar üzerine 24 bin kişinin, 17 gün içinde askerlik şubelerine başvurduğunu açıkladı. Bedelli askerlik konusunda ise bir çalışma bulunmadığını kaydetti.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın bütçesinin görüşülmesi tamamlandı. Soruları cevaplayan Milli Savunma Bakanı (MSB) İsmet Yılmaz, güvenliğin bedeli olmadığını belirterek tüm hak, hukuk ve özgürlüğün temeli olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Eğer bu ülkede özgürce yaşıyorsak, barış adası olmuşsak; bunu, bu güvenliği sağlayan birimlerimize borçluyuz." dedi.
 
Milli Savunma Bakanlığı'nın denetlenmeyen hiçbir ihalesi olmadığına dikkat çeken Yılmaz, denetlenmeyen hiçbir hususun, harcamanın bulunmadığını kaydetti. Bu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunun altını çizen Yılmaz, bu sebeple savaş uçağını Türkiye'nin kendisinin yapması gerektiğini ifade etti.
 
BEDELLİ ASKERLİK ÇALIŞMASI YOKTUR
 

Türkiye'nin Milli Savaş Gemisi projesi MİLGEM'in iptalinin ise Gezi olaylarıyla bir ilgisinin bulunmadığının altını çizen Yılmaz, başvurunun Gezi olaylarından çok önce olduğuna dikkat çekti. Askerlik konusunda 2 milyon 140 bin kişinin tecil durumunda olduğunu dile getiren Yılmaz, 279 bin 318 kişinin yurt dışı tecilli olduğunu ifade etti. 66 olimpiyat sporcusu, 56 bin 305 polisin de tecilli olduğunu aktardı.
 
520 bin yoklama kaçağı olduğunu anlatan Yılmaz, 70 bin kişinin de bakaya durumunda olduğunu söyledi. Yapılan son uyarılar üzerine 24 bin kişinin son 17 gün içinde askerlik şubelerine başvurduğunu açıkladı. Şans oyunlarından savunma sanayine bir payın aktarılmadığını ifade etti.
 
İsmet Yılmaz, şuan bedelli askerlik çalışması bulunmadığını söyledi. Çin füzelerinin saldırı amaçlı değil savunma amaçlı olduğunun altını çizen Yılmaz, Türkiye'nin hiçbir adasını Yunanistan'ın işgal etmediğini belirtti.
 
Milli Savunma Bakanı Yılmaz, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayına ilişkin talimatı kimin verdiğini mahkemenin ortaya çıkaracağını vurguladı. Afyon'daki mühimmat patlamasıyla ilgili bir mahkemenin devam ettiğini hatırlatan Yılmaz, personelin şehit statüsüne alınması için yasal çalışma yapıldığını söyledi.
 
Öte yandan Bakan Yılmaz, Nail Erdoğan ile ilgili Türkiye'nin kendi gemilerini yapmaya başladığını ve 400 metredeki hurda ile şehidin naaşının çıkarılmasına karar verildiğini ve kısa sürede bunun çıkarılacağını ifade etti.
 
Konuşmalar sonrası yapılan oylamada Milli Savunma Bakanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın bütçesi kabul edildi.

trthaber


Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,180 µs