En Sıcak Konular

ABD uçak gemisi gönderiyor

12 Kasım 2013 08:37 tsi
ABD, Haiyan Tayfunu'nun vurduğu Filipinler'e gemi ve uçak gönderiyor.

ABD, Haiyan Tayfunu'nun vurduğu Filipinler'deki arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olması amacıyla gemi ve uçak gönderiyor.
 
Pentagon'dan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Chuck Hagel'in, Haiyan Tayfunu'nun büyük yıkıma ve can kaybına yol açtığı Filipinler'e en hızlı şekilde insani yardım ulaştırmak ve arama kurtarma çalışmalarını süratlendirmek için USS George Washington uçak gemisi ile bazı donanma gemilerinin bölgeye gönderilmesi talimatını verdiği kaydedildi.
 
Demirlediği Hong Kong limanından dün akşam saatlerinde harekete geçmesi istenilen USS George Washington uçak gemisi, 5 bin denizci ile 80'den fazla uçak taşıyor. Uçak gemisiyle birlikte kruvazörler USS Antietam ve USS Cowpens ile muhrip USS Mustin de bölgeye gidecek.
 
Açıklamada, ikmal gemisi USNS Charles Drew'ın afet bölgesine doğru seyir halinde olduğu belirtilirken, muhrip USS Lassen'ın ise pazar günü yıkım bölgesine hareket ettiği ifade edildi.
 
Gemi ve uçakların ihtiyaç duyulduğu müddetçe insani yardım, ikmal ve sağlık konularında Filipinli yetkililere destek sağlayacağı kaydedildi. Gemilerin 48 ile 72 saat arasında bölgeye ulaşmış olacağı ifade edilen açıklama, Pentagon'ın Filipinler hükümetiyle yakın çalışmayı sürdüreceği belirtildi.
 
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Filipinli mevkidaşı Albert del Rosairo'ya her türlü yardıma hazır oldukları mesajını iletmişti. Kerry, ABD hükümetinin tayfun yüzünden evlerini terk etmek durumunda kalan yüz binlerce Filipinliye acil gerekli olan malzemelerin bölgeye ulaştırılması için harekete geçtiğini bildirmişti.

trthaber


 

Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,664 µs