En Sıcak Konular

Savaş Ay son yolculuğuna uğurlandı

11 Kasım 2013 17:32 tsi
Tedavi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 9 Kasım'da hayatını kaybeden gazeteci-yazar Savaş Ay, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.



Savaş Ay'ın cenazesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törenin ardından Fatih Camisi’ne getirildi. Burada düzenlenen törene Savaş Ay’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Gazeteci Uğur Dürdar, Sanatçı Orhan Gencebay ile meslektaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Başbakan Erdoğan’ın programı müsait olmadığı için törene katılamadığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Başbakanımız adına, hükümetimiz adına tüm sevenlerine, ailesine başsağlığı diliyorum. Başbakanımız bizzat son yolculuğuna uğurlamak için buraya geleceklerdi ama programları müsait olmadı. Başbakanımız ve hükümetimiz adına ben ve diğer arkadaşlarımız katıldık. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Seveni çok olan birisiydi. Arkasından dua edeni çok” diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise “Hepimizin tanıdığı çok değerli bir isimdi. Savaş Ay koşardı, coşardı, coştururdu. Savaş Ay’ın yenilikçi, yaratıcı bir kimliği vardı. Savaş Ay, zaman zaman bizi hep duygulandırır, zaman zaman da hüzünlendirirdi. Bugün o hüzünlendirdiği anlardan birisi. Mekanı cennet olsun” dedi.

Cenaze töreninde Savaş Ay’ın yeğeni Onur Ay, tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Savaş Ay’ın cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Bakan Çelik ve Belediye Başkanı Topbaş da bir süre cenaze aracının arkasından yürüdü. Savaş Ay’ın cenazesi, Topkapı Kozlu Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Gazetecilere saldırı

Gazeteci Savaş Ay'ın Fatih Camisi'ndeki cenaze töreni sırasında, aynı camide namazı kılınan bir başka cenazenin sahipleri, çekim yapan basın mensuplarına saldırdı.

Gazetecilere tekme tokat saldırarak darp eden şahıslar, kamera ve fotoğraf makinelerine da zarar verdi. Cemaatle duvar arasında sıkışan bazı gazetecilerin kameraları ve fotoğraf makineleri hasar gördü. Bu sırada AA kameramanı Engin Morgül de darp edildi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de kavga edenler arasında kaldı. Saldırganlar, cenaze namazlarını kıldıran imam Mustafa Çiçek'in anonsları ile sakinleştirildi.

AA



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs