En Sıcak Konular

MHP'den Erdoğan-Barzani buluşmasına tepki

11 Kasım 2013 16:20 tsi


MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başkenti dururken Başbakan neden peşmerge başı ile Diyarbakır’da görüşmeyi tercih etmiştir?” diye sorarken, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şerefini, izzetini hiçe sayamazsınız. Devlet içinde devlet kurmaya mı çalışmaktasınız ya da hayalini kurduğunuz federatif yapının zihinlerde alt yapısını mı hazırlamaktasınız?” tepkisinde bulundu.

Sözkonusu görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yapan MHP’li Büyükataman, “Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre” şeklinde geçen haberlerde Başbakan Erdoğan’ın 16 Kasım’da, bazı eserlerin toplu açılışını yapmak ve toplu nikâh törenine katılmak üzere Diyarbakır’a gideceğinin belirtildiğini söyledi.

“Erdoğan’ın, Diyarbakır’daki programı kapsamında IKBY Başkanı Mesut Barzani ile de Green Park Otel'de, saat 18.00’de, bir araya gelmesi bekleniyormuş” diyen Büyükataman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başkenti dururken Başbakan neden peşmerge başı ile Diyarbakır’da görüşmeyi tercih etmiştir?

Kadim bir Türk diyarı Diyarbakır tarihte Akkoyunluların başkenti idi, şimdi Diyarbakır bölücülüğe mi başkent yapılmaya çalışılmaktadır?

Barzani Türkiye'ye gelmeyi kendisi mi talep etmiştir, yoksa Türkiye Cumhuriyeti Barzani'yi Türkiye'ye davet mi etmiştir? Diyarbakır’da görüşmeyi isteyen taraf hangisidir?”

“DEVLET İÇİNDE DEVLET KURMAYA MI ÇALIŞMAKTASINIZ?”

Başbakan Erdoğan’ın Barzani ile gurur duyabileceğini kaydeden MHP’li Büyükataman, “Başbakan Erdoğan, Irak’ın kuzeyinden kardeşi peşmerge başı Barzani’yi, parti kongresine davet ederek şeref konuğu yapabilir. Onunla gurur duyduğunu partililerine söyletebilir, kendisi de gurur duyabilir. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin teamüllerini ayaklar altına alamaz. Devletin teamüllerini ve milletten aldığınız temsil yetkisini, parti programlarınız ya da kongreniz ile karıştırmayın” ifadelerini kullandı.

Büyükataman, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şerefini, izzetini hiçe sayamazsınız. Devlet içinde devlet kurmaya mı çalışmaktasınız ya da hayalini kurduğunuz federatif yapının zihinlerde alt yapısını mı hazırlamaktasınız?” diye sorarken, şöyle dedi:

“Başbakan bu konuda bir an önce bir açıklama yapmalı, bu iddianın doğru olup olmadığını açıklık getirmelidir.

Bu durum kabul edilebilir değildir. Bu durum karşısında artık milliyetçi-muhafazakârım, fakat AKP’ye oy veriyorum, vatanseverim ama AKP’yi destekliyorum diyen kim varsa vaziyetini gözden geçirmeli ve kararını netleştirmelidir.

Ya çözüm adına çözülmeye, barış adına teslimiyete, özgürlük adına boyun eğmeye rıza gösterecekler; ya da artık gerçeklerin farkına varacaklardır.

Ya ihanete gözünü kapatacaklar, zulme ortak olacaklar; ya da yurdum, bayrağım ve milletim diyerek asaletin ve onurun altında toplanacaklardır.”

 

Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,665 µs