En Sıcak Konular

Netanyahu o anlaşmayı istemiyor

10 Kasım 2013 22:35 tsi
Netanyahu o anlaşmayı istemiyor Netanyahu, İran'la nükleer müzakere yapan P5+1 ülekelerinin liderleri ile görüşerek İran'ın lehine olacak bir anlaşma yapmamalarını istedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın nükleer programıyla ilgili Cenevre'de yürütülen müzakereler hakkında, ilgili ülkelerin liderleriyle telefonda görüşerek, "tehlikeli ve kötü bir anlaşma" yapılmaması uyarısında bulunduğunu açıkladı.

Netanyahu, İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında Cenevre'de ikinci turu yapılan müzakerelerde ortaya çıktığı iddia edilen taslak anlaşma için sert muhalefetini bugünde devam ettirdi.

Netanyahu, bakanlar kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, "Hafta sonu ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştüm. Hepsine, İsrail'e ulaşan haberlere göre, 'görünen anlaşma kötü ve tehlikeli' dedim. Bu sadece bizim için değil onlar için de tehlikeli" dedi.

Yapılacak anlaşmanın dünya barışı için de tehlikeli olacağını öne süren Netanyahu, İran'ın, yaptırımların azaltılmasıyla nükleer zenginleştirme kapasitesini kolayca artırabileceğini belirtti.

Netanyahu konuşmasına şöyle devam etti:

"Tüm dünya liderlerinden rica ettim, 'bu acele niye?' diyerek, beklemeleri ve konuyu ciddi bir şekilde düşünmeleri tavsiyesinde bulundum. Bu tarihi bir süreç ve tarihi kararlardır. Kendimi aldatmıyorum. Anlaşma yapmak için güçlü bir istek var. Umarım bedeli ne olursa olsun denilmez. İyi bir anlaşmaya ihtiyacımız var. Bu amaçla büyük güçleri ikna etmek için elimizden geleni yapacağız."

İsrail yönetimi, İran tüm nükleer tesislerini kapatıp kullanılamaz hale getirene kadar bu ülkeye uygulanan yaptırımlar ve uluslararası baskının devamını savunuyor.

İran ve Batılı ülkeler arasında Cenevre'de yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılamamıştı. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, yaptığı açıklamada, İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında yürütülen İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere 20 Kasım'da devam edilmesine karar verildiğini bildirmişti.

Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,427 µs