En Sıcak Konular

Öğrenci evine ceza "gürültü"den kesildi

10 Kasım 2013 17:08 tsi
Manisa Valisi Savaş, öğrenci evine ceza kesildiği yönündeki haberde olayın doğru yansıtılmadığını, polisin söz konusu eve gürültü nedeniyle ceza kestiğini söyledi.

 Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, öğrenci evine ceza kesildiği yönündeki haberde olayın doğru yansıtılmadığını, polisin söz konusu eve gürültü nedeniyle ceza kestiğini söyledi. Savaş, "Burada asıl konunun gündeme malzeme edilmesi gibi bir ahlaki sorun var" dedi.

Vali Savaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, basında yer alan haberle olayın çarpıtıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Haberler kesinlikle doğruyu yansıtmamaktadır. Gündemde yer alan olayların çarpıtılması için veya çarpıtmaya bir gerekçe olarak kullanmasından dolayı biz Manisa olarak, Manisa Emniyeti olarak bu olaydan dolayı rahatsız olduğumuzu sizlerin aracılığıyla ifade etmek istiyorum. Bu çarpıtma öğrencilerden kaynaklanan birşey midir, başka bir husus mudur, belki bu husus araştırılabilir ama bu konuda asıl medyanın üzerine düşen görevi daha hassasiyetle yürütmesi gerektiği kanaatindeyim. Kendilerine iletilen şeylerin aslını araştırmak, aslında basın yayın organlarının haber verme ahlakıyla, ilkeleriyle alakalı bir husustur."

Polisin herhangi bir suç veya kabahatin işlendiğine ilişkin her türlü ihbarla ilgili suç işleme durumunun var olup olmadığını araştırmakla yükümlü olduğunu ifade eden Vali Savaş, kamu düzenini sağlamanın hem Valiliğin hem kolluk birimlerinin birincil görevi olduğunu kaydetti.

Vali Savaş, şöyle konuştu:

"Burada da gürültü suretiyle bozulmuş olan bir düzen ihlali var. Buna ilişkin işlem yapmak polisin yükümlülüğüdür. Bu tür ihbarı değerlendirmeyip üzerine gitmemek aslında görevini ihmal suçu oluşturur. Tersi aslında olağan ve doğru olmayan durumdur. Burada asıl konunun gündeme malzeme edilmesi gibi bir ahlaki sorun var, bunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Önceki gece 155 Polis İmdat Hattı'na gece 01.53'te Yarhasanlar Mahallesi 2324 Sokaktaki apartman dairesinden aşırı gürültü geldiği yönündeki ihbar üzerine giden polislerin, gürültüye şahit olduktan sonra söz konusu daireye kadar çıkarak uyardıkları ve dairede ikamet edenlere Kabahatler Kanunu 36. maddesi gereğince ceza kesildiği öğrenildi.

"Öğrencilere kesinlikle kaldıkları yerler sorulmamıştır"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da bazı internet siteleri ve gazetelerde yer alan "Afyonkarahisar'da polislerin kafelerde öğrencilerin kimliğini kontrol edip, adreslerini belirlediği" yönündeki haberlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Söz konusu haberlerin asılsız olduğunu, gerçeği yansıtmadığını ve çarpıtıldığını dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Emniyet güçlerimiz, hakim kararıyla kafelerde rutin olarak uygulama yapıyor. Dönem dönem yol kontrolü gibi uygulamalar da yapılıyor. Kaçakçılığın önlenmesi ve takibi, aranan şahısların bulunması, çalıntı araçların bulunması gibi bir çok asayiş olayı yapılan uygulamalar sayesinde aydınlanır. Memleketin huzuru açısından önleyici anlamda kimlik kontrolü ve huzur amaçlı denetimler yapılır. Haberler tamamen yalan, düzmece ve çarpıtmadır. Emniyete en ufak bir talimatım yazılı veya sözlü olmamıştır. Hakim kararıyla rutin bir asayiş denetimidir. Öğrencilere kesinlikle kaldıkları yerler sorulmamıştır. Kız ve erkek öğrencilerin bir arada kalmalarıyla ilgili bir konu asla hedeflenmemiştir. Bu uygulamalar halkın huzur ve sükunu için yapılır. Olay da bundan ibarettir."

"Öğrencilerin huzuru, sükunu, memleketimize ve bizlere emanet olarak ailelerin bin bir ümitle okuttukları bu çocukların, kurda kuşa yem olmamaları bakımından bu tür uygulamalar yapılıyor" diyen Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Bütün haberler ve yorumlar tamamen yalan iftiradır. Memleketin gündemini değişik bu tür ayrışma noktalarıyla abartılı bir şekilde çarpıtmak istiyorlar. Huzur ve sükunumuzu bozmak istiyorlar. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Özellikle güvenlik güçlerimizi görev yapamaz hale getirmek, pasifize etmek amacını da sezinliyorum. Polis normal güvenlik kontrolü yapıyor. Her zaman yaptığı şey."

Bir gazetecinin "öğrenci evleriyle ilgili talimat geldi mi?" sorusuna da Balkanlıoğlu, "Öğrenci evleriyle ilgili yazılı veya sözlü hiçbir talimat gelmedi. Bizim kanuni görevimiz, burada herkesin sorunuyla ilgilenmek zorundayız. Öğrencilerimizin rahatsız edilmesi, tacize uğraması, mağduriyet çekmesi asla istemeyeceğimiz konular. Bu çocuklar bize emanet. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. 'Çocukların özel yaşamına müdahale edin' diye bize asla bir şey gelmedi zaten gelmez de" yanıtını verdi. 

AA



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,537 µs