En Sıcak Konular

'Müttefikler tarafından dinlenilmiş olmak ürkütücü'

10 Kasım 2013 16:58 tsi
'Müttefikler tarafından dinlenilmiş olmak ürkütücü' Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, "En yakın müttefikler tarafından dinlenilmiş olmak ürkütücü" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Welt am Sonntag"gazetesine verdiği röportajda, yabancı mevkidaşları ile yaptığı görüşmelerde dinlenmeye karşı güvenilir hat kullandığını, Federal Meclis'te ve Başbakan Angela Merkel ile Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ile yüzyüze görüştüğünü belirtti.

Yaptığı telefon görüşmelerinin dinlenildiğini göz önünde bulundurduğunu ifade eden Westerwelle, "En yakın müttefikler tarafından dinlenilmiş olmayı beklememiştim. En yakın müttefikler tarafından dinlenmiş olmak ürkütücü" diye konuştu.

"Dostluk güven üzerine kurulmuştur. Bu güveni hayal kırıklığına uğratan, dostluğa zarar verir" ifadelerini kullanan Westerwelle, demokratik bir ülke hukuk devleti olan ABD'nin Almanya'nın Avrupa dışında en önemli partneri olduğunu belirtti.

Suriye konusunda değerlendirmelerde bulunan Westerwelle, "Suriye'de askeri müdahale ülkedeki durumun iyiye gitmesine neden olmaz. Bu yüzden Alman hükümeti buna karşı çıktı. Suriye'de müzakere yaparak çözüm bulmaktan başka alternatif yok" dedi.

İran'ın nükleer programıyla ilgili  siyasi ve diplomatik bir çözüm bulmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Westerwelle, Cenevre'de yapılan müzakerelerde çözüm arandığını, İran'ın nükleer programı konusunda çözüm bulmayı umut ettiğini vurguladı.

AA



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,621 µs