En Sıcak Konular

Mitinge kaç kişi katıldı tartışmalarına son

10 Kasım 2013 12:38 tsi
Özellikle siyasi partiler arasında polemik konusu olan "mitinge kaç kişi katıldı" tartışmalarına, otomatik insan sayan yazılımla son verilecek.

ODTÜ Teknokent'te kurulan V-Count firmasının kurucu ortağı Kaan Kayabalı, 2005 yılında, ikinci oldukları ODTÜ Teknokent Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasına sundukları belirlenen nesne ya da insan sayma ürünlerini geliştirdiklerini ve artık açık havada insan saymaya geçtiklerini söyledi.
 
"Yarışma fikrimiz; halı sahalara yerleştirilen kameralardan, top o an neredeyse onu takip edip devreye girmesi ve sonrasında hazırlanan CD'lerin hatıra olarak oyunculara verilmesi üzerineydi" diyen Kayabalı, ancak yaklaşık 12 bin adet halı saha işletmesinden sadece 3'ünün projeye ilgi duyması üzerine farklı alanlara yöneldiklerini kaydetti. Kayabalı, "Aslında fikir çok güzeldi, haftanın en güzel golleri bir platformda toplanacak bir portal yaratacaktık, CD'leri oyunculara satacak halı saha işletmeleri ekstra gelir elde edebilecekti" diye konuştu.
 
Bugün 30'dan fazla ülkede 4 binden fazla lokasyonda V-Count sisteminin kullanıldığını anlatan Kayabalı, "Dünyadaki mağazaların temel kriteri şu; dükkana kaç kişi giriyor bunlardan kaçı alışveriş yapıyor. Geçen bayram arifesindeki kişi ve ciro ile bu bayram arasındaki kişi ve ciroyu kıyaslıyorlar. Koridorlara konuluyor, yemek katında kaç kişi bulunuyor gibi. En son İstanbul bienalini saydık" dedi.
 
Ortakların ismi ile başlangıçta "kade" olarak kurdukları şirketin adının, V-Count ile buna döndüğünü ifade eden Kayabalı, küresel ölçekte 5 dakikada 25 bin kişi saydıklarını bildirdi.
 
Kayabalı, şu bilgileri verdi:
 
"Sayma işleminde kamera, yazılım ve internet erişimi kullanılıyor. Herhangi bir yere yerleştirilen, donanım ve yazılım anlamında tasarımı tamamen bize ait olan özel bir kamera, yine içerisindeki algoritmayla insanları tanıyor ve bunu hafızasına kaydediyor, internet bağlantısı varsa hemen, yoksa internete ilk bağlandığı anda online olarak www.v-count.com üzerinden sunucuya gönderiyor ve anlık rapor hazırlanıyor.
 
Mitingler için dış ortamda çalışan bir sistem çıkartıyoruz. Açık havada da çalışacak sistem ile miting alanına girilirken kurulan güvenlik noktalarına, polis noktalarına insan sayan kamera sistemimizi yerleştirebileceğiz. Böylece kim girdi kim çıktı anında tespit edebileceğiz."

aa


Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,012 µs