En Sıcak Konular

TBMM'de bu hafta

10 Kasım 2013 11:32 tsi
Meclis, kadınların başörtüsüyle Genel Kurul'a katılmasının ardından bir yasağa daha son vererek, pantolon giymelerine imkan veren düzenleme için mesai yapacak.

Meclis, kadınların başörtüsüyle Genel Kurul'a katılmasının ardından bir yasağa daha son vererek, pantolon giymelerine imkan veren düzenleme için mesai yapacak.
 
TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 12 Kasım Salı günü milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayacak. Daha sonra AK Parti, MHP ve BDP grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan kadın milletvekillerinin tayyör yerine, pantolon da giymesine imkan veren İçtüzük değişiklik teklifi ele alınacak. Teklifle, kadın milletvekileri etek ve ceketin yanı sıra pantolon ve ceket giyerek Genel Kurul çalışmalarına katılabilecek. 
 
Pantolon düzenlemesinin ardından AK Parti grup başkanekillerinin verdiği ve Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi ele alınacak. Teklifle, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunların halk oyuna sunulması, milletvekili genel ve ara seçimleri, mahalli idareler ile mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti seçimi dönemlerinde ihtiyaç duyulacak olan oy pusulası kağıdı ve diğer seçim malzemeleri, ihale komisyonu kurma zorunluluğu olmaksızın doğrudan temin edilebilecek.
 
Bu teklifin tamamlanması halinde "Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" görüşülecek. Tasarı; Anayasa Mahkemesi Vakfı'nın kurulması, raportörlerin bilgi ve tecrübelerini artırıp bilgi paylaşımında bulunabilmesi için yurt içi ve yurt dışında görevlendirilebilmesi, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığı'na bağlı olarak Genel Sekreterlik biriminin kurulmasını içeriyor.
 
Bütçe Maratonu
 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2014 yılı bütçe maratonu bu hafta da sürecek.
 
Komisyon; yarın  Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü ile Milli  Savunma Bakanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı, 12 Kasım Salı günü ise Milli  Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK ve 104 üniversitenin bütçelerini görüşecek.
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, TSE, Türk Patent Enstitüsü, TÜBİTAK ve TÜBA ile Kalkınma Bakanlığı, TÜİK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçeleri, 13 Kasım Çarşamba günü ele alınacak.
 
Komisyon; 14 Kasım Perşembe günü Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu,  Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, MTA Genel Müdürlüğü, 15 Kasım Cuma günü ise Ggençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, YURTKUR, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bütçelerini ele alacak. 
 
Komisyonlar
 
Dışişleri Komisyonu, 13 Kasım Çarşamba günü yapacağı toplantıda,  uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yazı yasa tasarılarını görüşecek.
 
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu yeni anayasa, TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu ise  İçtüzük ile ilgili çalışmalarını bu hafta da sürdürecek.
 
Çözüm Sürecini Değerlendirme  Komisyonu, bazı illerde yaptığı incelemelerin ardından taslak raporun yazımına başlayacak.

aa


Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,263 µs