En Sıcak Konular

Tutanakları bile istemediler

10 Kasım 2013 10:01 tsi
Tutanakları bile istemediler 28 Şubat davasında üst üste tahliye kararları veren mahkeme, Tansu Çiller'in 'Görünce dehşete düştüm' dediği belgeleri dikkate almadı.

28 Şubat MGK tutanaklarıyla ilgili eksik belgelerin de peşine düşmedi. MGK Genel Sekreterliği ve Genelkurmay'dan açıklama istemeyen mahkeme, MİT'in sunumuyla yetindi.

Ankara'daki 28 Şubat davasında sanıkların tahliye edilmesi dikkatleri yeniden mahkemeye çevirdi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat davasına ilişkin tahliye kararları kadar 'Postmodern darbenin kayıp belgeleri' de tartışılıyor. 9 saat süren tarihi Şubat 1997 MGK toplantısı tutanaklarının istenmesine yönelik mahkemenin tavrı da tepkiyle karşılandı. 9 saatlik MGK toplantısına ilişkin yalnızca MİT'in yaptığı irtica ile ilgili 31 sayfalık sunum kayıtları Mahkemeye gönderildi. Mahkeme geriye kalan belgelerin peşine düşmedi ve eksik belgeler nedeniyle davanın seyri aksadı.

İRTİCA SUNUMU HALA GÖNDERİLMEDİ

Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanı Fevzi Türkeri'nin irtica sunumuna dair tek bir cümle veya belge Mahkeme'ye gönderilmedi. Mahkeme buna ilişkin ne MGK Genel sekreterliğinden ne de Genelkurmay Başkanlığından bir açıklama istemedi. Öte yandan 12 Eylül Askeri darbesini yapan cuntanın çekirdek ekibi bunu tüm TSK'ya mal etmek için hareket etti. 12 Eylül'ün gizli darbe planı 'Bayrak Harekat' planına katılımın sağlandığı en alt rütbeli subaylara kadar imzalatıldı. 28 Şubat cuntasının BÇG'de görevli subaylara Karargah'taki özel odaya giriş kartı verilmişti. Müşteki avukatları bu giriş kartlarının bile darbecilerin kimliklerini deşifre ettiğine vurgu yaptı.

Dehşete kapıldım

28 Şubat'ın en önemli mağdurlarından kurulan Refah-Yol'un Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller soruşturma savcısına verdiği ifadede kendisine gösterilen belgeler karşısında 'Dehşete kapıldım' demişti. Müşteki avukatları 'Çiller'i dehşete düşüren belgeler anlaşılan mahkeme heyetini çok etkilememiş' görüşünü dile getiriyor. Mahkeme'nin tahliye ettiği isimlerin çoğu Anayasayı ihlal ve halkın oyuyla seçilerek kurulan hükümetin düşürülmesi suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor. Müşteki avukatları suçun ağırlığı, dellillerin durumu ve kuvvetli suç şüphesi gibi esaslar dikkate alındığında tahliye kararlarının verilmesindeki yanlışlığın altını çiziyor.

Yeni Şafak



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,835 µs