En Sıcak Konular

Sarıgül CHP'de

9 Kasım 2013 19:23 tsi
Sarıgül CHP'de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi tarafından hakkındaki yüksek disiplin kararı kaldırılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e parti kimlik kartını verdi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) tarafından hakkındaki yüksek disiplin kararı kaldırılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e parti kimlik kartını verdi.  

Sarıgül önce Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret etti. Daha sonra Kılıçdaroğlu ve Sargül parti binasının önünde kurulan platforma çıkarak, partilileri selamladı.

"Bu büyük güne, bu büyük demokratik buluşmaya hoş geldiniz, şeref verdiniz" diyerek ilk sözü alan Sarıgül, "Gün birlik günü, gün beraberlik günü, gün el ele, kol kola, omuz omuza olma günü" ifadesini kullandı.

Muharrem ayını da kutlayan Sarıgül, "Ramazan da bizim muharrem de bizim, başı açık kardeşlerimiz de bizim başı kapalı da bizim kardeşimiz de bizim" değerlendirmesini yaptı.

Yarının 10 Kasım olduğunu hatırlatan ve Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet dileyen Sarıgül, "Birinci genel başkanımıza Mustafa Kemal Atatürk'e Bismillah diyerek şu sözü veriyoruz, artık muhalefetteki son günlerimiz, önce Allahım sonra partililerim izin verirse İstanbul'un anahtarını genel başkanımıza getireceğiz" diye konuştu.

Sarıgül'ün konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, Sarıgül'e parti üyelik kartını verdi.

"Büyük olsun Türkiye'nin olsun diyoruz"

Kılıçdaroğlu da "Bir şeyden emin olmanızı istiyorum, tek amacımız var, tek hedefimiz var, halkın çıkarlarını savunmak, tek amacımız var haramilerin saltanatına son vermek" dedi.  

"El ele, kola kola, omuz omuza iktidara yürüyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz siyaseti halka adanmışlık olarak biliriz. Biz siyaseti, halkın zenginleşmesi için yaparız, biz siyaseti onurlu Türkiye'yi yüceltmek için yaparız, biz siyaseti kadın erkek eşitliği için yaparız, Türkiye'nin bayrağını uluslararası arenada onurla dalgalandırmak için yaparız.

Türkiye Değişim Hareketi'nin yiğit insanları, sizi CHP'de görmek, beraber olmak, el ele, omuz omuza olmak bu mücadele... Ankara'ya geldiniz beraber olduk, bundan sonra beraber yürüyeceğiz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, yurttaşlar her sabah gazeteleri kaygıyla ellerine alıyor, işsizlik, yoksulluk var, iktidar halkı unutmuş, o nedenle sizlere büyük görev düşüyor. Türkiye Değişim Hareketi'nin Ankara'ya gelişi, beraber oluşumuz, gücümüzü pekiştirecektir, halka umut verecektir. Ayrılığa gayrılığa yer yok, neden birleşmiyoruz? Genel Başkan olduktan sonra bütün yurttaşlara kucağımı açtım, hangi inançtan, partiden, kimlikten olursa olsun, Cumhuriyet'in değerlerini savunan herkesi CHP'nin şemsiyesi altına bekliyorum."

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Sarıgül güvercin uçurdu. Daha sonra Kılıçdaroğlu, Sarıgül ve Sarıgül'ün iki oğlu Ömer ve Emir Sarıgül ile el ele kalabalığı selamladı.

Bundan sonra meydanlar konuşacak

Mustafa Sarıgül, parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
Bugün yeni bir sayfa açıldığını, bugünün birlik beraberlik günü olduğunu ifade eden Sarıgül, "Bugün inançlara saygılı olma, laikliği koruma günü. Bugün örflerimizi, törelerimizi, geleneklerimizi koruma günü. Bugün MHP'li, DSP'li, Anavatan Partili, DYP'li, CHP'li, BDP'li bütün yurttaşlarımızla beraber olma günü. Bugün AK Parti'ye oy vermiş yurttaşlarımız için de gerçekten demokrasi adına çok güzel bir gün. Ben inanıyorum ki demokrasi adına, özgürlükler adına, çocuklarımızın geleceği adına, çocuklarımızın mutlu olması adına AK Parti'ye oy veren yurttaşlarımız da bugün çok mutlulardır. Çünkü bugün yeni bir gün başladı. Bu demokratik buluşma, Türkiye demokrasi tarihinde çok önemli bir süreci başlatmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin muhalefetteki son günleri olduğunu da iddia eden Sarıgül, "Bugün Ankara'daki ışığı, yurttaşlarımızın gözlerinin içindeki ışığı ben gördüm. Ankara'dakiler konuşacaklarını konuştular. Bundan sonra meydanlar konuşacak" dedi.

"Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görüşme oldu mu" yönündeki soruya Sarıgül, kendisinin ve arkadaşlarının koltuk peşinde koşmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu ile hiçbir siyasi görüşmelerinin olmadığını vurgulayan Sarıgül, "Sayın Genel Başkanımızla bireysel bir konuşma, bir adaylık konuşma yapmadık" dedi.

Notlar

Sabah saatlerinden itibaren  CHP Genel Merkezi'nin bahçesinde toplanan partililer, ellerindeCHP flamaları ve Türk bayraklarıyla Sarıgül'ü karşıladı. Türkiye Değişim Hareketi'ne mensup kişiler de genel merkezin bahçesini doldurdu.

Ayrıca Genel Merkez'in önünde dev bir balon da getirildi. Balonun üzerinde ise Sarıgül ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı birlikte asılırken, "El ele kol kola omuz omuza" yazılı afiş yer aldı.

Sarıgül, alana üzerinde "Sevgi Kazanacak" yazılı otobüsün üzerinde geldi. Bu sırada otobüslerden "Gücüne güç katmaya geldik" şarkısı çalındı.

AA



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,379 µs