En Sıcak Konular

Sisi'ye destek kampanyası hükümete takıldı

9 Kasım 2013 16:53 tsi
Sisi'ye destek kampanyası hükümete takıldı Mısır'da Savunma Bakanı Sisi'nin cumhurbaşkanlığına getirilmesi için başlatılan imza kampanyası, geçici hükümetin başarısızlığı gerekçe gösterilerek askıya alındı

Mısır'da askeri darbenin mimarı Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin seçim olmaksızın cumhurbaşkanlığına getirilmesi için imza kampanyası, "hükümetin başarısızlığı" gerekçe gösterilerek durduruldu.

Geçen ay "Seni seçiyoruz" adı altında başlatılan imza kampanyasının organizatörleri, darbenin ardından oluşturulan geçici hükümetin yetersizliği nedeniyle faaliyetlerin şimdilik askıya alındığını duyurdu.

Kampanyanın yetkilileri tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, "Devrimci halkın haklarını yeniden elde etmesine yönelik somut adımlar atılmadığı için kampanyanın faaliyetlerine ara verildi" denildi.

"Adalet yeniden tesis edilmeden ve geçmişteki suçların sorumluları cezalandırılmadan hiçbir ilerleme sağlanamayacaktır" ifadeleri kullanılan açıklamada, kampanyaya devam edilmesi için bazı taleplerin karşılanması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada bu talepler, "Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinin ardından yönetimi üstlenen Yüksek Askeri Konsey (YAK) döneminde meydana gelen 'trajik olaylarla' ilgili olarak YAK üyelerinin hesap vermesi, mevcut hükümetin istifası, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim'in yargılanması ve darbe sonrası süreci içeren ve 'yol haritası' olarak adlandırılan siyasi programın gözden geçirilmesi" şeklinde sıralandı.

Savunma Bakanı Sisi'nin, Mübarek rejimine son veren 25 Ocak devriminden bugüne kadar yaşanan üzücü olayların iç yüzüyle ilgili bir beyanatta bulunmasının da istendiği açıklamada, "Bu talepler karşılanmazsa 19 Kasım'da mevcut hükümete karşı gösteriler için çağrıda bulunacağız" uyarısı yer aldı.  

Geçen ay darbeyi destekleyen aktivistlerin girişimiyle başlatılan kampanyada, Sisi'nin seçimsiz cumhurbaşkanı olması için 20 milyon imza toplanması hedefleniyordu.

Darbenin ardından Sisi'yi cumhurbaşkanlığına taşımak amacıyla, sosyal paylaşım siteleri başta olmak birçok kampanya başlatılmıştı. Bunlar arasında yer alan "İyiliğini tamamla" kampanyası çerçevesinde şu ana kadar 16 milyon imza toplandığı öne sürülmüştü.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Ahmed Ali daha önce, Sisi'nin adaylık niyeti olmadığını ve ordunun da seçimde belirli bir adayı desteklemeyeceğini belirtmişti. Buna karşın Sisi, geçen haftalarda El-Yevm el-Mısri gazetesine verdiği mülakatta, adaylık ihtimalini dışlamamıştı.

AA



Bu haber 815 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,396 µs