En Sıcak Konular

Davutoğlu ile Lavrov "Cenevre"yi görüştü

9 Kasım 2013 15:52 tsi
Davutoğlu ile Lavrov Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Rus mevkidaşı Lavrov arasındaki telefon görüşmesinde Cenevre'de devam eden nükleer müzakereler ele alındı

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Lavrov'un talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, İran'ın nükleer programına ilişkin 5+1 ülkeleri ile İran arasında Cenevre'de devam eden müzakereler, Suriye'deki durum ve bu ay Moskova'da düzenlenecek Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına ilişkin hazırlıklar ele alındı.

İran'ın nükleer programı konusunda Lavrov, Cenevre görüşmelerinde gelinen son aşama hakkında bilgi verdi ve iki bakan bu konuda karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Davutoğlu ise görüşmelerde ilerleme sağlanmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Türkiye'nin sorunun barışçıl yollardan çözümüne başından beri verdiği destek çerçevesinde, 5+1 ile İran arasında varılacak bir anlaşmaya da her şekilde katkıda bulunmaya hazır olduğunu vurguladı. Lavrov, Türkiye'nin bu konudaki yapıcı tutumunu her zaman takdir ettiklerini belirterek, önümüzdeki dönemde de yakın temas ve eşgüdüm içinde kalmak isteğini dile getirdi.

Suriye konusunda, başta Cenevre-2 süreci ve Suriye'deki insani durum olmak üzere, son dönemdeki gelişmeleri tüm boyutlarıyla değerlendiren iki bakan, bu konuda yakın işbirliği yapma ve istişareleri sürdürme hususunda mutabık kaldı. Görüşmede, özellikle ülkede giderek vahim bir hal alan insani trajediye son verilmesi için etkin adımlar atılması gerektiği ve Türkiye ile Rusya'nın bu konuda beraber çalışacağı vurgulandı.

Davutoğlu ve Lavrov ayrıca, bu ay içinde Moskova'da düzenlenecek Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına verdikleri önemi karşılıklı teyit etti ve toplantının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin ikili ilişkileri daha da ilerletmek açısından önemli katkı sağlayacağının altını çizdi. Görüşmede, toplantının başta Suriye olmak üzere bölgesel konuları en üst düzeyde ele almak bakımından da önemli bir fırsat teşkil edeceği vurgulandı.

AA



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,330 µs