En Sıcak Konular

AK Parti'de temayül yoklaması

9 Kasım 2013 14:35 tsi
AK Parti'de temayül yoklaması AK Parti, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde 14 ilde temayül yoklaması yapıyor.

 AK Parti Van İl Başkanlığı, 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler öncesinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan 77 kişi arasında temayül yoklaması yaptı.

Van Gölü Anadolu Öğretmen Lisesi kapalı spor salonunda gerçekleştirilen tamayül yoklamasında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, yoklamanın aday belirleme kritelerlerinin bir ayağını oluşturduğunu söyledi.

Bundan sonra, kentlerde anket çalışması ve kanaat önderleriyle de görüşmelerin yapılacağını belirten İpek, şöyle konuştu:

"Aday adaylarıyla ilgili tüm bu süreçler tamamlandıktan sonra veriler genel merkezimizde toplanacak. Genel merkezimizin bu konuda yapacağı değerlendirmenin ardından en doğru aday belirlenerek açıklanacaktır. Şu anda yaptığımız temayül yoklaması bu işin sadece bir ayağını oluşturmaktadır. Amacımız, adaylarla ilgili teşkilatımızın genel fikrini anlamaktır."

Hatay'da temayül yoklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz,  partisince Hatay'da Antakya Spor Salonu'nda, belediye başkan aday adayları için düzenlenen temayül yoklamasında yaptığı konuşmada, teşkilat üyelerinin kendilerine önereceği isimlerin önemli aday belirlemede etkili olacağını kaydetti.

Kapusuz, "AK Parti, şehirleri marka yapma, yerel yönetimlerdeki başarısını zirveye taşıma istikametinde çabasını sürdürmektedir" dedi.

Manisa Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen partisinin temayül yoklamasına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ise "Arzu ediyoruz ki AK Parti olarak en doğru adayları tespit eder, neticede 2014 seçimlerinden de AK Parti, birinci parti olarak çıkar" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem de Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde, belediye başkan aday adayları için düzenlenen temayül yoklamasında yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar birçok iktidar geldi geçti ama AK Parti, yaptıklarıyla farkını ortaya koydu" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop ise Şanlıurfa'da büyükşehir belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili gerçekleştirilen temayül yoklamasında, "Bu kadar geniş bir temayül, teşkilat görüşü almak, AK Parti dışında başka partiler tarafından yapılmamaktadır" diye konuştu.

Elitaş: Pantolon düzenlemesi haftaya kabul edilecek

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, partisinin Ordu İl Başkanlığı tarafından Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen temayül yoklamasına katıldı. Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Elitaş, "Anayasa Komisyonunda kabul edilen pantolon düzenlemesi önümüzdeki hafta salı veya çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'na gelecek ve kabul edilecek" dedi.

Öğrenci evleri

Öğrenci evleri ile ilgili tartışmalara değinen Elitaş, "Biz şunu açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz. Hiç kimsenin özel yaşamına müdahale hakkını kendimizde görmüyoruz. Herkes özel yaşamını nasıl yaşayacaksa serbesttir ama toplumsal ahlakı ilgilendiren meselelerde de duyarsız kalmayacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ailelerin yüreğine su serptiğini anlatan Elitaş, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başbakan'ın söylediği, ortalama Türk ailesinin yüzde 90'ının yüreğine su serpmiştir. Ailelerin hassasiyetini dile getirmiştir. Ben o siyasi partilere tekrar soruyorum, bir empati yapın. 'Benim kızım bu durumda olsa ne yapar' deyin, 'Benim oğlum bu pozisyonda olsa ne yaparım' deyin ve ona göre bunu konuşun."

Şahin: Türkiye bulunduğu noktadan geri gitmez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin il teşkilatının  temayül yoklamasına katılmak üzere geldiği Tekirdağ İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda, öğrenci evlerine yönelik tartışmaları değerlendirirken, "Ne konut dokunulmazlığı ne özel hayatın gizliliği ve korunması ile ilgili Türkiye şu anda bulunduğu noktadan asla geri gitmez, bunun teminatıAK Parti ve AK Parti hükümetleridir" dedi.

Şahin, şunları söyledi:

"Başbakanın açıklamalarından kimse Türkiye de sahip olduğumuz temel hak ve özgürlüklerin geri gideceği şeklinde bir düşünceye kapılmasın. Hayır, biz bu hakları, temel hak ve özgürlükleri daha da güçlendirmek istiyoruz ve amacımız budur. Bundan sonra atacağımız her adım da buna yönelik olacaktır."

Canikli: Herşey hukuk çerçevesinde

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise partisinin Mardin'dekitemayül yoklamasında, öğrenci evleri tartışmalarıyla ilgili, "Elbette yapılacak her şey hukuk ve yasalar çerçevesinde olacaktır. Öğrencilerin özgürlüklerini kısıtlayacak ya da mevzuata aykırı bir şekilde işlem yapılması kesinlikle söz konusu olamaz" diye konuştu.

AA



Bu haber 821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,281 µs