En Sıcak Konular

Filipinler'i vurdu sırada Çin ve Vietnam var

9 Kasım 2013 10:34 tsi
Filipinler'in orta kesimlerini etkisi altına alan Haiyan tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 100'ü aştı. Hızı hafifleyen tayfun Vietnam'a ilerliyor.

 Sivil Havacılık Müdür Yardımcısı Yüzbaşı John Andrews, şimdiye kadar bölgede yaşanan en şiddetli tayfunlardan biri kabul edilen Haiyan tayfununda 100'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

Saatteki hızı 163 kilometreye varan rüzgarlarla batıda Vietnam'a doğru ilerleyişini sürdüren tayfun, Leyte Adası'nda yüzlerce binanın nasar görmesine, deniz kenarındaki evlerin yerle bir olmasına neden oldu. Görgü tanıkları, başkent Manila'nın 580 kilometre güreybatısındaki Tacloban kentinde sokakların cesetlerle dolu olduğunu söyledi.  

Devlet Başkanı Benigno Aquino'nun danışmanlarından Devlet Bakanı Rene Almendras, tayfundan etkilenen bazı yerleşim birimleri ile iletişim sağlanamadığını, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtti.

Tacloban Havaalanı'ndaki terminal binasının da ağır hasar  görmesi nedeniyle bölgeye sadece askeri uçaklarla yardım gönderilebiliyor.

Doğal Afetler Ajansı yetkilileri, yaklaşık 4 milyon insanın tayfundan etkilendiğini, 800 bin kişinin ise evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı. Tayfunun yol açtığı heyelan ve devrilen ağaçlar nedeniyle yolların kapandığı bölgede arama ve kurtarma çalışmaları güçlükle yürütülüyor.  

Çin'de alarm verildi

Bu arada tayfunun pazar günü ulaşması beklenen Çin'de sarı alarm verildi. Tayfunun Güney Çin Denizi'nde 8-10 metrelik dalgalara yol açabileceği uyarısında bulunan yetkililer, bölge halkına gereken önlemleri almaları ve gemilerin limana dönmesi çağrısını yaptı. 

AA



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,951 µs