En Sıcak Konular

AK Parti AECR’ye üye oldu

8 Kasım 2013 18:45 tsi
AK Parti, Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı'na üye oldu.

Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı'nın (AECR) ilk yönetim kurulu toplantısında AK Parti’ye başkan yardımcılığı görevi verilmesinin, bu görevi de AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun yürütmesinin öngörüldüğü öğrenildi.
 
AECR, Avrupa siyaset arenasının yeni ailelerinden biri olarak öne çıkıyor. İngiltere'den Muhafazakar Parti lideri David Cameron ve Çek Cumhuriyeti'nden Sivil Demokrat Parti (ODS) lideri Mirek Topolanek, 2006’da “açık ve federalist olmayan bir Avrupa” vizyonuyla yeni bir grup oluşturma kararı almışlar. AECR’ın resmi kuruluşu ise 2009’da gerçekleşmişti.

AECR’ın benimsediği ilke ve değerler "serbest ve adil ticaret, daha az vergi, küçük hükümet, bireyin özgürlüğü, daha fazla demokratik hesap verebilirlik, toplumun temel taşı olarak aile, ulusal devletin egemen bütünlüğü, boyutlarına bakılmaksızın AB ülkelerinin tümüne saygı" şeklinde sıralanıyor.
 
Federal Avrupa fikrine karşı çıkan ve zaman zaman diğer bazı gruplar gibi aşırıya kaçmadan da olsa “AB'ye şüpheci bakan” yaklaşımıyla dikkat çeken AECR, Atlantik’in iki yakası arasındaki ilişkilere büyük önem veriyor.
 
AECR bünyesinde Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Gürcistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Polonya, Slovakya ve İngiltere’den partiler yer alıyor. AECR’ın liderliğini Çek parlamenter Jan Zahardil yürütüyor.
 
AECR’ın Avrupa Parlamentosu’ndaki kanadı olan Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular Grubu’nda (ECR) da Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Macaristan, İtalya, Hollanda, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Polonya ve İngiltere’den toplam 56 parlamenter bulunuyor. Grubun ağır basan kanadını İngiliz parlamenterler oluşturuyor. İngiliz parlamenter Martin Callanan, grubun başkanlığını yürütüyor.
 
ECR, AB içinde Letonya, Litvanya ve İngiltere’de iktidarda bulunuyor.

aa


Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs