En Sıcak Konular

Füle, Türkiye'den memnun ayrıldı

8 Kasım 2013 18:23 tsi
Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Türkiye'deki temasları için 'çok verimli' geçtiğini belirterek, Türkiye'deki demokratikleşme paketinin AB standartları ile uyumlu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

AB Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, iki günlük Türkiye ziyareti akabinde izlenimlerini AB Komisyonu'nun internet sitesinde paylaştı. Füle, Türkçe ''İyi günler'' diyerek başladığı açıklamasında İstanbul ve Ankara'da 'yoğun' ve 'çok verimli' görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Füle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere hükümet adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, muhalefetten ise CHP'nin yanı sıra BDP ve HDP genel başkanları ile bir araya geldi. AB Komiseri görüşmelerinde Türkiye'nin AB'ye katılım süreci, demokratik reformlar, temel haklar, yargı, yeni anayasa ve Türkiye'deki siyasi yaşamda sivil toplumun rolü üzerinde durulduğunu kaydetti. Füle, uzun bir aradan sonra bir müzakere faslın açılmasından duyduğu memnuniyeti aktararak ''Mesajım şudur: İvme kazanan müzakere sürecinin devamını sağlamalıyız. Türkiye ile angajmanı azaltmak yerine aksine artırmamız gerekiyor.'' sözlerine yer verdi. ''Bunu gerçekleştirmek için kolları çemreyip çok çalışmalıyız'' şeklinde konuşan Füle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratik paketten övgüyle söz etti. Füle, ''Demokrasinin güçlendirilmesi adına atılan adımlar ve hayata geçirilen demokratik paketler AB standartları ile uyumludur. İnanıyorum ki Türkiye'de daha fazla demokrasi, toplumda var olan farklılıklara daha fazla saygıyı getirecektir. Bu, vatandaşların özel tercihlerine ve yaşamlarına saygı anlamına gelir.'' sözlerine yer verdi.

"YIL SONUNDAN ÖNCE VİZE'DE OLUMLU ADIM BEKLİYORUZ"

AB Komiseri Stefan Füle, ''İlişkilerimizde başka olumlu bir gelişme, AB-Türkiye geri kabul anlaşması ve vize diyaloğu aynı anda lansman imzası olacak. Umuyorum ki yıl sonundan önce bu hayata geçer. Bu, Türk vatandaşlarına (vize konusunda) olumlu neticeler getirecektir." şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,742 µs