En Sıcak Konular

Füze ihalesinde tıkanma olursa...

8 Kasım 2013 15:22 tsi
Füze ihalesinde tıkanma olursa... Milli Savunma Bakanı Yılmaz, füze savunma sistemi ihalesi için açıkalamalarda bulundu.

 Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Somuncu Baba Kültür Merkezi ve Külliyesi'nin açılışı için geldiği Aksaray'da, Valilik binasında bir gazetecinin, Adana'da ele geçirilen füze başlıklarıyla ilgili yönelttiği soruya, "Araştırılıyor, araştırıldıktan sonra savcılık boyutu da var. İçişleri Bakanlığımız ve savcılık tarafından bir açıklama yapılacak" yanıtını verdi.

Uzun menzilli füze ihalesi

"Uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesi konusunda son durum nedir?" şeklindeki bir başka soru üzerine ise Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şimdi biz ortak üretim, teknoloji transferi, en kısa sürede teslim ve fiyat  kriterleri gibi birçok kriter var ama öne çıkan 4 kriter diyoruz. Birisi diyor ki 2018'den sonra teslim ederim. 2019-2020 falan, biz o kadar bekleyebilir miyiz? Ayrı bir şey. O kadar kritik bir coğrafyada yaşıyoruz ki ne kadar erken gelirse o kadar iyi olur. Süre kriteri ve fiyat kriterlerini de alarak Çin'i birinci, Fransız ve İtalyan ortaklığıyla üretilen füzeler ikinci sırada, üçüncüde de ABD'nin patriot füzelerini koyduk. Şimdi bu teklifler verilirken, herkes hem fiyatta hem de teslim tarihinde, 'bu teklifler şu tarihe kadar geçerlidir' diyor. Şimdi onlardan şunu talep ettik. Çünkü ola ki birinciyle bir noktada tıkanma olursa ikinciye döneceğiz."

Bu tekliflerin geçerlilik süresinin uzatılması talebinde bulunduklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Talep edilen husus budur. Geçerlilik süresinin uzatılması... Bunu yanında yeni teklifler olur mu? Tabii, kesinlikle olur. Gelen yetkililere de ifade ettik. Bu bize ne olur, Çin ile yapılacak pazarlıkta bizim yolumuzu aydınlatır. Tekliflerin geçerlilik süresinin uzatılmasını istedik ve yeni teklifler olursa bu bizim Çin ile yapacağımız pazarlıkta işimizi kolaylaştırır diye düşünüyorum."

Adana Valisi Coş: Radikal gruplara destek vermediğimizin kanıtı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Emniyet Müdürlüğü'nde uyuşturucu ve uyuşturucu tacirleriyle mücadeleye yönelik 10 aylık verilerin değerlendirildiği toplantıda, dün bir tırda roket başlıklarının ele geçirildiği operasyona ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bu operasyonla ilgili çalışmaların bütün detaylar dikkale alınarak sürdüğünü belirten Coş, 10 kişinin gözaltına alındığını, ele geçirilen roket başlıklarının sayısının ise "935 artı 10" olduğunu bildirdi.

"Bütün bilgiler bir havuzda toplanarak değerlendirilmekte"-

Roket başlıklarının bir kısmının Konya, bir kısmının da Adana'da üretildiğini belirten Coş, başlıklarla ilgili teknik çalışmayı güvenlik güçlerinin sürdürdüğünü, bu konuda bilgi vermenin de yürütülen gizli soruşturmaya zarar vereceğini dile getirdi.

Roket başlıklarının gideceği yerin Suriye'yi gösterdiğini de bildiren Coş, şöyle devam etti:

''Bu konuda bütün ilgili birimler, bütün iller sadece emniyet teşkilatı değil diğer güvenlik kuvvetlerimizi de gerektiğinde bu olayla ilgili bilgileri, görgüleri ve uzmanlıklarından istifade edilmek sureti ile gerekli çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir.

Türkiye'nin özellikle Suriye'deki birtakım radikal gruplara karşı özel bir destek sağlamadığını, herhangi bir himayede bulunmadığını bu operasyon çok iyi bir şekilde ortaya koymaktadır.''

Öte yandan, basın toplantısında, Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, yılın ilk 10 ayında düzenlediği 3 bin 119 operasyonda 12,8 ton esrar, 567 kilo eroin, 53 bin uyuşturucu hap ele geçirildiği, gözaltına alınan 4 bin 140 şüpheliden 942'sinin tutuklandığı açıklandı.

AA



Bu haber 1,186 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs