En Sıcak Konular

'Hanım hanım, babasını da getirseydin!'

8 Kasım 2013 11:06 tsi
'Hanım hanım, babasını da getirseydin!' Bülent Arınç, geleneksel ve muhafazakar kamuoyunun sevgiyle kucakladığı bir kültürel varlığın tam kalbine alaycı bir bomba bıraktı. Üstelik Batı 'değerlendirme kuruluşu' Oscar'ı referans göstererek. Belli ki Başbakan’ın attığı kontra yumruğun grogi

Hamam da "gelin" beğenen, "natır"ların "hanım hanım babasını da getirseydin" ikazına kadar erkek çocuklarını kadın hamamına götüren bir kültürün/geleneğin temsilcisi olarak muhafazakar ve geleneksel seçmen kitlesinden oy talep eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın "Tosun Paşa" filmine yönelik açıkça alaycı tavrı, kendisine bağlı "kamu kurumu" TRT’nin sansür cüretinin besinini oluşturuyor.

Kemal Sunal, Adile Naşit , Şener Şen, Ayşen Gruda gibi yine Türk geleneksel ve muhafazakâr kamuoyunun da özel ve duygusal tarihinde yeri olan sanatçıların da küçümsenmesi anlamına gelen, büyük sanatsal derecelendirme kuruluşu olarak da Oscar’ı referans gösteren Arınç açıklamaları bir yandan da hayatının herhangi bölümünde bu ve benzer filmi zihnine ve kalbine almadığını gösteriyor.

Başbakan'ın "kızlı erkekli" çıkışı çok tartışılsa dahi kendi seçmen kitlesinde karşılık buluyor. Peki Arınç'ın Oscar'lı alaycılığı? Oysa her sene Oscar yağdırılan filmlerin birçoğu, geleneksel ve muhafazakâr kamuoyunun tasvip etmeyeceği binlerce sahne ile dolup taşıyor.

Peki, TRT’ye ne demeli? Tosun Paşa filmi Türk televizyon ve sinemalarında onlarca kez yayınlandı ve kesilen hamam sahnesi gösterildi. Buradan kimse cinsel bir rahatsızlık çıkarmadı. Şimdi kim çıkarıyorsa, onu bir tanımak gerekiyor. Madem bu ülkede yaşayan herkesin vergisiyle hayatını sürdüren bir kurum herkes adına sansür uyguluyor. Bunu uygulayanların isim isim bilinmesi de gerekiyor.

Bir klasik filmi doğrayacak kadar sanat anlayışı güçlü insanlar istihdam ediliyorsa, bu iftihar vesilelerini Türkiye de tanımak istiyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,425 µs