En Sıcak Konular

Mısır'da öğrenciler arkadaşları için derslere girmedi

7 Kasım 2013 17:26 tsi
Mısır'daki bir çok üniversitede öğrenciler, darbe karşıtı gösterilerde arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti.

 Dekahliye kentinde bulunan Mansura Üniversitesi eczacılık fakültesi öğrencileri, pazartesi günü gerçekleştirilen "Mursi'ye destek" gösterilerinde, bazı arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto amacıyla derslere girmedi. Aynı üniversitenin mühendislik fakültesi öğrencileri de  "Onursuz eğitime hayır" adı altında düzenledikleri "dersleri boykot" çerçevesinde, fakülte bahçesinde oturma eyleminde bulundu. Öğrenciler, darbe karşıtı gösteriler sırasında "Şiddete teşvik ettikleri" gerekçesiyle gözaltına alınan 22 öğrencinin serbest bırakılmasını istedi.

Nil Deltası'ndaki Zekazik kentinde bulunan El-Ezher Üniversitesi'nin İslami İlimler Fakültesi'nde de gösteri yapan öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep ederek askeri darbeyi protesto etti.

Öğrenci hareketlerinden çağrı

Öte yandan ülkede üniversite öğrencilerinin oluşturduğu "Direniş Hareketi", bu akşam için başkent Kahire'nin merkezinde yer alan Talat Harb Meydanı'nda, gözaltıları protesto için gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Kahire'nin doğusundaki Ayn'uş Şems Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ndeki "Darbeye Karşı Öğrenci Hareketi" de yayınladıkları bildiride, arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki amacıyla gösteri düzenlenmesi talep edildi.

Mısır, üniversitelerde eğitimin başladığı 21 Eylül'den bu yana, zaman zaman güvenlik güçleriyle öğrenciler arasında çatışmaya varan gerginliklerin yaşandığı, darbe karşıtı gösterilere sahne oluyor.

AA



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs