iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Sürpizli operasyon 2015!

7 Kasım 2013 11:36 tsi
Sürpizli operasyon 2015! Türkiye-Ermenistan sınırında bir takım hazırlıklar var. Bakan Davutoğlu'na göre bir sürpriz olabilir. Tabii bunun için başka sürprizler gerekiyor. Ha bir de.. Büyük sürprizler de ortaya çıkabilir!.. iyibilgi Ankara

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun TBMM Dışişleri Komisyonu’na yaptığı bilgilendirme toplantısında ortaya çıktığına göre, Türkiye’nin Ermenistan sınır kapısını açmaya yönelik bir çalışması var.

Ancak bu çalışma, daha doğrusu Davutoğlu’nun söylemiyle “sürpriz” için iki ana gelişme olması gerekiyor; 1. Azerbaycan’ın buna rıza göstermesi, 2. Ermenistan’ın Karabağ’dan çekilmesi. Esasen bu iki madde de birbirine bağlı!

İlk bakışta zor görünen bu şartları rağmen Dışişleri Bakanlığı’nın bu sürprizi hangi nedenlere dayanıyor olabilir? İlk akla gelen Ermenistan ve diasporasının (hatta daha çok diasporanın) 2015’e yönelik hazırlıkları.

Dünya çapında Türkiye imajına yönelik ağır bir saldırı ihtimali barındıran bu hazırlıkların önüne geçmek üzere bir hamle olarak düşünülebilecek bu “sürpriz” ikna edici olabilir mi şimdilik bilinmiyor.

Ancak Ankara’nın hem Azerbaycan hem de Ermenistan noktasında kimi girişimlerde bulunduğu varsayılabilir! Ermenistan’ın Karabağ’dan çekilmesi zor görünse de, Dışişleri Bakanlığı’nın bu beklentiye sahip olduğu anlaşılıyor ki, bu da bir ilerleme görüldüğü anlamına geliyor.

Ermenistan ile sınır kapısının açılması Erivan için gerçekten de önemli. Ama başka önemli noktalar da var. Ermenistan’ın Karabağ’dan çekilmesi ve kapının açılmasıyla Batı’ya açılması herkesi mutlu etmeyebilir.

Özellikle Ermenistan üzerinde ağır ve derin etkisi bulunan Rusya ile İran’ın bu açılımı nasıl okuyacağı da özellikle değerlendirilmesi gereken noktalardan.

www.iyibilgi.com



Bu haber 4,290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,432 µs