iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Aslında dön(e)meyecekti...

7 Kasım 2013 11:01 tsi
Aslında dön(e)meyecekti... İsrail’in sorunlu Dışişleri eski Bakanı Avigdor Lieberman hükümetteki koltuğuna dönüyor. İşler daha da karışacak mı.. Hayır kolaylaşacak!.. iyibilgi Ankara

En kibar ifadeyle “şahin” olarak nitelendirilen ve bilhassa Türkler tarafından çok sevilen İsrail’in eski Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman bu koltuğa dönüyor.

İsrail seçimlerinin ardından kurulan yeni koalisyon hükümetine partisiyle katılan ama hakkındaki yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlamaları yüzünden kabinede görev alamayan (istifa eden) Lieberman mahkemede aklandı.

Mahkemenin kararı, Lieberman’a bakanlığa dönme yolunu açtı. Bakanlık koltuğu da koalisyon ortaklığı gereği Başbakan Binyamin Netanyahu’nun uhdesinde tutuluyordu. Önümüzdeki pazar günü gerçekleşecek kabine toplantısında göreve atanması bekleniyor.

Paçayı kurtarmak için paça vermek...

Lieberman’ın siyaseten kısa bir süre görevden uzak kaldığı düşünülse de, Ortadoğu dengelerinin değişmeye başladığı bir dönemde göreve dönecek. İlk akla gelen, Ortadoğu barış süreci ve Ankara-Tel Aviv normalleşme süreci olsa da, artık daha kritik bir gündem bulunuyor.

Lieberman’ın öncelikli sorunu İsrail’in devam eden bölgesel hatta küresel izolasyonu geliyor. Ortadoğu dengelerinin ayrı yönlere savrulması, İsrail’in yalnızlığını artırdığı gibi, güvenlikle ilgili hami arayışını zorlaştırıyor.

Bu da Tel Aviv’in müttefik arayışını hem zorlaştırıyor hem de rekabeti kolaylaştırıyor! Bu yüzden bölge düzeni arayışlarında süper güçlerin taleplerini daha çok dinleyecek bir Avigdor Lieberman’ın ortaya çıkması bekleniyor!

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,951 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,995 µs