En Sıcak Konular

Bahtiyar Aydın suikastinda kovan tezgahı

7 Kasım 2013 10:31 tsi
Bahtiyar Aydın suikastinda kovan tezgahı
Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın şehit edildiği gün ‘Lice’de çatışma vardı’ iddiasını çürüten önemli bir bilgi ortaya çıktı.

Dere yatağında bulunan makineli tüfeğin yanındaki 680 kovanın 9 farklı silaha ait olduğu tespit edildi. 3 Kalaşnikof’un çevresindeki 301 kovan da 29 farklı silaha ait çıktı.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın da aralarında bulunduğu 2’si asker 16 kişinin Lice’de ölümüyle ilgili mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede şok bir detay ortaya çıktı.

"PKK İLE ÇATIŞMA VARDI" İDDASINI ÇÜRÜTEN TESPİT

Soruşturmanın zamanaşımına gireceği gün Terörle Mücadele Kanunu 10. madde ile yetkili Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, ‘Bahtiyar Aydın’ın şehit edildiği 22 Ekim 1993 tarihinde PKK’yla büyük bir çatışma vardı iddiasını çürüten önemli bir tespite yer verildi.

DERE YATAĞINDA BULUNDU

Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Osman Çoşkun tarafından hazırlanan iddianameye göre Aydın’ın şehit edildiği olay yerine çatışma süsü vermek için sahte deliller yerleştirildi. İddianamenin ‘Dikkat çeken hususlar’ başlıklı kısmında, Lice’de bir dere yatağına atılmış bir makineli tüfeğin bulunduğu belirtildi. Bu tüfeğin çevresinde 680 adet kovanın tespit edildiği bilgisine yer verildi. Bu kovanların 9 farklı makineli tüfeğe ait olduğu tespit edildi.

RUHSATLI SİLAHI PKK’YA YAZDILAR

Enkaz altında bulunan 3 Kalaşnikofun çevresinde yine 301 adet kovan bulunduğu kaydedildi. Bu kovanların da 29 farklı tüfekten çıkan kurşuna ait olduğu belirlendi. İddianamede tüfek ve kovanların olay yerlerine sonradan konulduğuna dair şüpheye dikkat çekildi. Bu şüpheyi güçlü kılan bir örnek de iddianameye girdi. Lice’de evi yanan Eşref Dekman isimli şahsa ait bulundurma ruhsatlı ve hiçbir suçta kullanıldığı tespit edilemeyen bir Kalaşnikof’un terör örgütü PKK mensuplarına ait RN 20888 seri numaralı silah olarak tutanaklara geçirildiği ifade edildi.

Ortada terörist yok

Bahtiyar Aydın’ın suikasta kurban gittiği şüphesini kuvvetlendiren diğer tespitler iddianamede şöyle sıralandı:

- Çatışmanın çok yoğun biçimde ve şehir içinde meydana gelmesine ve gün boyunca devam etmesine 2’si asker 16 kişinin şehit olmalarına, çok sayıda vatandaşın yaralanmasına, ilçedeki birçok bina ve aracın hasar görmesine karşılık, hiçbir teröristin ölü, yaralı ya da sağ ele geçirilememesi, zırhlı araç içinde şehit olan ve yaralananlar dışında şehir içinde yaralanan asker ve polisin bulunmaması.

İFADELER ALINMADI

- Olayda yaralanan askerlerin ifadelerinin ve adli muayene raporlarının alınmamış olması.

- Sokağa çıkma yasağı ve aramalar 3 gün sürmesine rağmen hasar gören binaların nasıl hasar gördükleriyle ilgili ayrıntılı tespitin yapılmamış olması.

- Hangi birliklerin çatışmaya kaç askerle katıldığının belirtilmemesi.

Bugün



Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,862 µs