En Sıcak Konular

Küresel piyasalarda gözler Draghi'de

7 Kasım 2013 09:48 tsi
Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün toplantı yapacak.

Küresel piyasalarda son dönemde açıklanan makroekonomik verilerin ardından Merkez Bankalarının yeni aksiyonlar alabileceği beklentilerinin artması bugünkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısının önemini artırdı.
 
Bugün kararları açıklanacak ECB'nin kararlarına ilişkin piyasada herhangi bir değişiklik yapılmayacağı beklentileri ağırlık kazanırken, Başkan Mario Draghi'nin Aralık ayı toplantısına ilişkin sinyal verebileceği tahmin ediliyor. Avro bölgesinde ekonomideki toparlanmanın yavaşladığını ifade eden analistler, bunun da ECB'den yeni destek gelebileceği beklentilerini artırdığını kaydediyor.
 
ABD'de bugün 3. çeyrek GSYH ve yarın tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasından önce Fed yetkililerin açıklamaları özellikle hisse senedi piyasalarını destekledi. Yapılan açıklamalarda Fed'in sıfır faiz politikasını 2017 yılına kadar uzatması gerekebileceği söyleminin ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,82 oranında yükseliş kaydederek 15.747 puan ile tarihi kapanış rekorunu kırdı. S&P 500 endeksi günü yüzde 0,43 oranında değer kazanırken, Nasdaq bileşik endeksi ise yüzde 0,20 oranında düşüş kaydetti.
 
Analistler, bugün açıklanacak GSYH verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini belirterek, yarınki tarım dışı istihdam verisi öncesinde pozitif görünümün korunabileceğini tahmin ediyor.
 
Yurtiçinde ise dün 2,03 seviyesinin üzerine yükselen dolar/TL paritesinin hisse senedi piyasalarına olumsuz etkisi sınırlı kaldı ve alış ağırlıklı bir seyir izlendi. BIST 100 endeksi önceki gün gerçekleşen sert düşüşteki kayıplarının büyük kısmını geri alırken, 75.500 üzerinde kapanış yaparak teknik olarak pozitif görünümü bugüne taşıdı.
 
Bugün ECB kararları ve Başkan Draghi'nin açıklamaları ile ABD GSYH verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, BIST 100 endeksinde 74.500 ve 73.800 seviyelerinin destek, 76.500 ve 77.000 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

trthaber


Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,539 µs