En Sıcak Konular

CHP ‘60 madde’de geri adım attı

7 Kasım 2013 08:44 tsi
CHP ‘60 madde’de geri adım attı CHP yönetimi, TBMM Uzlaşma Komisyonu’nun yeni anayasa konusunda uzlaştığı 60 maddenin Meclis’ten geçirilmesi projesinde geri adım attı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu yöndeki önerisine ilk etapta olumlu cevap veren ve önceki hafta AK Parti heyetini bu çerçevede kabul eden CHP yönetimi, iade-i ziyarette "Tüm partiler destek vermezse biz de vermeyiz." diyerek farklı bir tutum sergileyecek.
 
CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yaklaşık 2 yıllık çalışma sonrasında üzerinde mutabakat sağladığı 60 maddelik paketin Meclis'ten geçirilmesi projesine destek vermeme kararı aldı. Konu hem geçtiğimiz hafta sonu hem de dün yapılan iki ayrı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında değerlendirdi.

Zaman'da yer alan habere göre; pakete milletvekilliği dokunulmazlığı konusunda bir hüküm ve mevcut tutuklu vekillerin tahliyesine dönük bir ek madde eklenmemesini gerekçe gösteren parti yönetimi, bugün AK Parti Grubu'na yapılacak iade-i ziyarette olumsuz görüşü ifade edecek. MHP'nin de projeye destek vermediğine işaret eden CHP'liler, Uzlaşma Komisyonu'nun yeni bir anayasa yapmak üzere yola çıktığını, bu gerçekleşmediği sürece yapılacak değişikliklerin de bir AK Parti projesi olmaktan öteye geçemeyeceği iddiasında. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da dün MYK sonrası yaptığı açıklamada, MHP'nin tavrını gerekçe göstererek tam mutabakat sağlanmaması durumunda kendilerinin de pakete destek vermeyeceklerine işaret etti. "Dörtlü mutabakat olduğu sürece, bu dörtlü mutabakat çerçevesinde hareket etme sözümüzde duracağız." dedi.
 



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,919 µs