En Sıcak Konular

Kişisel hak ve özgürlükler kutsaldır

6 Kasım 2013 16:02 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK toplantısı devam ederken, Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evlerine ilişkin sözleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

 CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, toplantı sürerken düzenlediği basın toplantısında MYK'nın gündemi ve güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin ekonomik ve sosyal açıdan pek çok sorununun bulunduğu bir dönemde olduğunu, ancak gündemin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fetvaları ile şekillendiğini" ileri süren Koç, kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kalmasına ilişkin tartışma ve açıklamaları hatırlattı.

Erdoğan'ın öğrenci evlerine ilişkin sözlerinin demokrasiyle bağdaşmayacak bir yaklaşım olduğunu savunan Koç, "Başbakan bu toplumda doğum öncesinden ölüm sonrasına kadar insanların yaşamını kendi saplantılarına, kendi kafasındaki ipoteklere, kendi teslimiyetine göre kurgulamak istiyor" dedi.

Türkiye'de kız ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı yurtların zaten olmadığını belirten Koç, Başbakan Erdoğan'ın ahlak zabıtalığına soyunduğunu ileri sürdü. Koç, "Demokratik bir ülkede kişisel hak ve özgürlük alanlarına devletin müdahale etmesi kabul edilemez, demokrasi ile uyumlu bir tablo değildir. Kişisel hak ve özgürlük alanları demokrasilerde kutsaldır. Devlet bu alanların hiçbir yerine müdahil olamaz. Dikizcilik, gözlemcilik yapamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni anayasa çalışması

CHP'nin yeni anayasa çalışmaları kapsamında yarın AK Parti TBMM Grubuna yapacağı ziyareti hatırlatılarak, "MHP'nin tavrına rağmen siz anlaşılan 60 maddenin geçirilmesi için AK Parti ile beraber mi yürüyeceksiniz" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

" CHP Anayasa Uzlaşma Komisyonunun kurulması sırasında ortaya konulan protokoldeki 6. maddeye bağlılığını sürdürmektedir. Çalışmalara katılan dört partinin mutabakatı olduğu noktada verdiği sözün arkasındadır.CHP bu düşüncelerini ifade edecek. 'AKP ile tek başına mı yola devam edeceksiniz?' Hayır, böyle bir şey söz konusu değil. Dörtlü mutabakat olduğu sürece, dörtlü mutabakat çevresinde heraket etme sözümüzde duracağımızı söylüyoruz." 

AA



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,845 µs