En Sıcak Konular

İran Cenevre görüşmelerinden umutlu

6 Kasım 2013 13:12 tsi
İran Dışişleri Bakanı Zarif, ülkesinin nükleer programıyla ilgili bu hafta Cenevre’de yapılacak görüşmelerin ardından uluslararası toplumla bir anlaşmaya varılabileceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin nükleer programıyla ilgili bu hafta Cenevre’de yapılacak görüşmelerin ardından uluslararası toplumla bir anlaşmaya varılabileceğini söyledi.
 
France 24 televizyonuna konuşan Zarif,  "Bu toplantılarda, bir anlaşmaya varılabileceğine inanıyorum. Tabii ben kendi tarafım adına konuşuyorum, diğer taraf adına konuşamam" dedi.
 
İranlı bakan, bununla birlikte Cenevre görüşmelerinin başarısız olmasının "felaket" olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. Son üç turda önemli adımlar atıldığını kaydeden Zarif, anlaşmaya varmak için sadece birkaç adımın gerektiğini belirtti. Zarif, Cenevre’deki görüşmelerde sonuç almak için çaba gösterecekleri, aksi takdirde anlaşmanın bir sonraki turda olabileceği mesajını verdi.
 
İran’a yönelik bir güvensizlik olduğuna dikkati çeken Zarif, ülkesinin ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya ve Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleriyle 7-8 Kasım’da düzenlenecek görüşmelere iyi niyetle başlayacağını söyledi.
 
İranlı bakan, bir soru üzerine de Suriye’de çatışan ve Suriyeli olmayan güçlerin bu ülkeden geri çekilmesi konusunda ülkesinin gücünü kullanabileceğini bildirdi.
 
Zarif, ülkesinin, Suriye’de çarpışan bütün yabancı güçlerin ülke dışına çıkmaları konusunda çağrı yapmak için hazır olduğunu dile getirdi.

aa


Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,295 µs