En Sıcak Konular

Vatandaş ''e-devlet''i sevdi

6 Kasım 2013 13:00 tsi
Bakan Yıldırım, yurt dışından getirtilen cep telefonlarının kayıt işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılması uygulamasının vatandaşlar tarafından kısa sürede benimsendiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılı içerisinde yurt dışından yolcu beraberinde başta cep telefonları olmak üzere 898 bin 800 adet elektronik kimlik bilgisine sahip cihaz getirildiğini ifade etti.
 
Yurt dışından getirilen cep telefonlarının, Türkiye'de kullanılabilmesi için, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne kaydettirilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, kayıt işlemlerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla internetten e-devlet üzerinden kayıt uygulaması başlattıklarını hatırlattı. İnternet üzerinden kayıt uygulamasının vatandaşlar tarafından kısa sürede benimsendiğini ve yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığını bildiren Yıldırım, bugüne kadar yaklaşık 150 bin kişinin yurt dışından getirdiği cihazın kayıt işlemlerini e-devlet aracılığıyla gerçekleştirdiğini söyledi.
 
"Kayıt işlemini oturdukları yerden yapabiliyorlar"
 
Bakan Yıldırım, bu hizmet sayesinde vatandaşların yurt dışından beraberlerinde getirdikleri cep telefonlarını operatörlerin abone kayıt merkezlerine ve vergi dairelerine gitmeden, oturdukları yerden kısa sürede yapabildiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:
 
"Yurt dışına giden yolcuların iki takvim yılı içinde bir adet cihaz getirme hakkı bulunuyor. Yurt dışından döndükten sonra 30 gün içinde cihazın kaydettirilmesi gerekiyor. Kaydını internet üzerinden yapmak isteyenler, 115 lira harç bedelini internet ortamında vergi dairelerine ya da Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara yatırdıktan sonra e-devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden 'BTK’nın sunduğu hizmetler' başlığı altında yer alan 'IMEI kayıt başvurusu' başlığını tıklayarak ve talep edilen bilgileri sisteme girerek kayıt işlemini yapabiliyorlar.
 
Vatandaşlarımız uygulamayı kısa süre içerisinde benimsedi ve yaygın olarak kullanmaya başladı. Bugüne kadar yaklaşık 150 bin vatandaşımız, kayıt işlemlerini e-devlet aracılığıyla gerçekleştirdi.
 
e-devlet uygulamaları her geçen gün daha yaygın kullanılıyor. Bu uygulamaların hızla artması, teknolojik gelişmelere kısa sürede ayak uyduran Türk insanının, interneti günlük işlerinde daha fazla ve etkin kullanmasına imkan veriyor. Yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının internet üzerinden yapılan kayıt işlemi sayesinde vatandaşlar vergi dairelerine ya da abone kayıt merkezlerine gitmek zorunda kalmıyor. Ayrıca internet üzerinden yapılan kayıtlarda evrakların kuruma geç gönderilmesi, sahte veya yanlış evrakla işlem yapılması gibi sorunlar yaşanmadığı için vatandaşlar kayıtlarını güvenli bir şekilde yaptırıp cep telefonu cihazlarını kullanmaya başlayabiliyor."

aa


Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,068 µs