En Sıcak Konular

Leoparın otopsi raporu tamamlandı

6 Kasım 2013 10:19 tsi
Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Solmaz köyünde çobanlar tarafından öldürülen leoparın otopsi raporu tamamlandı.

TÜBİTAK ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gönderilen raporda leoparın saçma ile vurulduğu kaydedildi. Leoparın daha önce kurşunla vurulduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 4 gün önce koyun otlatan çobanlar tarafından silahla vurularak öldürülen leopar ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklamalarda bulunan Cengiz, leoparın otopsi raporunun tamamlandığını belirtti. Yalçın, "Leopar 4 gün önce laboratuvarımıza getirildi. İncelemeye alındı. Ve ilk incelemede Anadolu leoparı olabileceğini değerlendirdik. Detaylı testler için doku örnekleri alındı. Kökeninin nereden olduğunu anlamamız açısından bunu yaptık. Alınan numuneler hem TÜBİTAK'a gönderildi hem de fakültemiz laboratuvarında incelemeye alındı. Bunun sonunda hayvanın kökeni büyük ihtimalle anlaşılacak." dedi.

 Leoparın otopsisinin tamamlandığını ve rapor haline getirildiğini anlatan Yalçın, yapılan dış incelemede leoparın ensesine isabet eden saçma kurşunuyla öldürüldüğünün tespit edildiğini kaydetti. Yalçın, "Hayvanın daha farklı yerlerinde sol göğüs duvarı bölgesi, sağ dirsek eklemi, sol arka bilek bölgesinde, göğüs boşluğu ve akciğerlerde de saçma atan silahla yaralamaya bağlı kanamalar tespit edildi. Sonuç olarak hayvanın ateşli silah yaralamasına bağlı olarak iç kanamadan öldüğü tespit edildi. Bu raporlar ilgili birimlerimiz tarafından hazırlandı ve ilgili kurumlara gönderildi. " diye konuştu. Yalçın, hayvanın türü ve kökeni konusunda detaylı testlerden sonra anlaşılacağını belirterek "Muhtemelen bu bölgeden ya da İran bölgesin olduğunu düşünüyoruz. Zaten 2 leopar türün de genetik olarak birbirine çok yakın olduğunu biliyoruz. DNA testinden sonra daha net bir şeyler söyleyebileceğiz." şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,038 µs